Pieņemti grozījumi Daugavpils novada pedagoģiski medicīniskās komisijas nolikumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par grozījumu veikšanu Daugavpils novada pedagoģiski medicīniskās komisijas nolikumā.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu galvenā speciāliste Natālija Pēterāne – pastāstīja, ka grozījumi Daugavpils novada pedagoģiski medicīniskās komisijas nolikumā tiek pieņemti sakarā ar jauniem Ministru kabineta noteikumiem.

Pēc N.Pēterānes vārdiem, faktiski tiks pieņemti tikai daži grozījumi. Pirmkārt, komisijas sastāvā tiks iekļauts vēl viens speciālists – logopēde Olga Solima (pirms tam komisijā darbojās ģimenes ārste, pediatre Nadežda Pavlova un ārsts–psihiatrs Viktors Šakels).

Otrkārt, tagad komisija izmeklēs 1.-4.klašu bērnus ar garīgiem traucējumiem. Pēc grozījumu pieņemšanas komisija nodarbosies ar 1.-4.klašu, nevis 1.-12.klašu skolēnu rehabilitāciju.

Agrāk lēmumu par mājas apmācību apstiprināja sertificēts ārsts vai sertificētu ārstu komisija, bet tagad attiecīgu slēdzienu var sniegt ģimenes ārsts vai ģimenes ārstu komisija.

Precizējot dažus tehniskus momentus, deputāti vienbalsīgi apstiprināja lēmuma projektu.


Написать комментарий