Lietuvas Seima pārstāvji Daugavpils novada domē apsprieda nodarbinātības un sociālās aizsardzības jautājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 17.februārī, Daugavpils novada domi ar mērķi apspriest nodarbinātības un sociālās aizsardzības jautājumus apmeklēja Lietuvas Seima Sociālo lietu komitejas pārstāvji.

Delegācijas sastāvā bija Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Kristina Miškiniene, viņas vietnieks Rimants Jonas Dagis, komitejas locekļi Algimantas Dumbrava, Raminta Pupoviene, Ričards Sarginas, Aļģridas Sīsa, Mečislavs Zaščurinskas, Rimants Dagis, kā arī padomnieces Evelīna Bulotaite un Diāna Joneniene.

Tikšanās kā eksperti piedalījās Daugavpils novada domes pārstāvji – novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītājs Jānis Vanags.

Darba kārtībā bija iekļauta J.Vanaga prezentācija par nodarbinātības iespējām Latgales reģionā, A.Jegorovas ziņojums par sociālās palīdzības sniegšanas sistēmu Daugavpils novadā un debates.

Jāatzīmē, ka Lietuvas Seima Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja savā runā norādīja, ka delegācija vēlas saņemt pēc iespējas vairāk informācijas par nodarbinātību un sociālo aizsardzību Daugavpils novadā un pārņemt pozitīvu pieredzi.

Prezentācijas laikā Lietuvas delegācijas pārstāvji aktīvi uzdeva jautājumus, kuri bija saistīti ar dažādiem aspektiem – likumdošanas, finanšu, praktiskajiem aspektiem. Atsevišķi tika apspriesta nesen apstiprināta jauniešu garantijas programma, kura attiecas uz abu valstu iedzīvotājiem.


Написать комментарий