Kopš oktobra darbību Rīgā pārtraukušas 22 legālo narkotiku tirgotavas

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pēc tam, kad tā dēvēto legālo narkotiku lietošana, iespējams, izraisījusi kāda jaunieša nāvi, Rīgas pašvaldības policija šādu vielu tirgotavas plāno apkarot vēl aktīvāk.

Nedēļas nogalē no 14. līdz 17.februārim pašvaldības policijas darbinieki veica 93 tirdzniecības objektu apsekojumus. No tiem 55 gadījumos policisti tirdzniecības vietā netika ielaisti, informē Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Apsekojumu laikā izņemti 343 dažāda apjoma augu maisījumu iepakojumi, konstatēti 44 dažādi administratīvie pārkāpumi, kā arī aizdomās par narkotisko vielu reibumu aizturētas divas personas. Pēc nedēļas nogalē veiktajiem apsekojumiem uzsāktas 19 administratīvā pārkāpuma lietas.

«Pārbaudes turpināsies arī šajā nedēļā un turpmāk. Ņemot vērā plaši izskanējušo informāciju par policijas un sabiedrisko organizāciju aktivitātēm, liela daļa tirdzniecības vietu tuvākajā laikā nestrādās. Tas, ka šī tirdzniecība apsīks, sabiedrībai būs ieguvums,» uzskata pašvaldības policijas vadība.

Šobrīd RPP rīcībā ir informācija par 35 legālo narkotiku tirdzniecības vietām. Kopš 2013.gada oktobra policijai bija zināmas 57 šādas tirdzniecības vietas, no tām uz šodienu darbību pilnībā pārtraukušas 22, bet trīs tirdzniecības vietas darbību turpina ar citu tirdzniecības objekta nosaukumu.


Написать комментарий