Dainis Dukurs: Tretjakovs uzvarēja godīgi

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs pirmo vietu Sočos ieguva godīgā cīņā, ir pārliecināts Latvijas skeletona izlases galvenais treneris, Mārtina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis Dukurs. Intervijā radio Baltkom viņš pieļāva, ka skandāls ap rezultātiem var būt saistīts ar dažu treneru ne pārāk labo reputāciju.

"Viņš ir spēcīgs sportists. Es biju trasē, un, manuprāt, viņš nobrauca labi, starts bija labs. Viņš uzvarēja godīgi, nav ko vicināt dūres pēc kaujas. Es atzīstu, ka rezultāti ir tādi, kādi tie ir," teica Dainis Dukurs.

Viņš uzsvēra, ka Tretjakovs ir viens no pasaulē labākajiem sportistiem un nebūtu piekritis šādai afērai.

"Viņš pats neko tādu nepieļautu, bet tie cilvēki, kas viņam ir apkārt, tostarp vācu treneri - nav godīgi. Viens otrs ir iekritis ar dopingu, cits vēl ir kaut ko veidojis. Iespējams, tādēļ sabiedrība pieļauj, ka arī šeit varētu būt noticis kaut kas līdzīgs. Taču tas nav Tretjakovs, viņš ar to nenodarbojas, viņš savu darbu dara labā līmenī. Mēs no sirds apsveicām viņu ar uzvaru," teica Latvijas skeletonistu treneris.

Vienlaikus Dainis Dukurs uzsvēra, ka Olimpiāde Sočos ir ļoti politizēta, savukārt Krievijas līdzjutēju uzvedība nebija sportiska.

"Man vispār nepatika šo Olimpisko spēļu atmosfēra. Šīs man ir piektās spēles un es daudz ko nesapratu, te bija pārāk daudz politikas. Uzskatu, ka šis pasākums ir visas pasaules sportistu svētki. Piemēram, nav saprotams, kā var priecāties, ja slavenais biatlonists Furkads kļūdās, tas ir zemiski. Nesaprotu, kā var iet prom no arēnas, ja tavs sportists gūst traumu. Es nesaprotu, kā apbalvošanā var priecāties tikai par Krievijas sportistu," atzīst D.Dukurs, piebilstot, ka viņam bija sajūta, ka ir jāuzvar tikai vienas valsts sportistiem.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka sestdien Martins Dukurs izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai krievam Aleksandram Tretjakovam, savukārt bronzas medaļu ieguva amerikānis Metjū Entuāns. Tikmēr ceturtais bija Martina brālis Tomass Dukurs.


Написать комментарий