Daugavpils novada jaunatni jau tagad aicina sākt gatavoties ikgadējam projektu konkursam

foto: youngmerton.co.uk
foto: youngmerton.co.uk

Kā ziņo Daugavpils novada municipālais portāls, 12. februārī notika kārtējā pagastu atbildīgo par jaunatnes lietām sanāksme, kuras gaitā tika apspriesti aktuālie jautājumi un, protams, arī plāni.

Pēc Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes litu speciālistes Ilutas Kriškijānes vārdiem šogad jau tradicionāli, izņemot citus pasākumus, jaunatne varēs piedalīties vairākos projektu konkursos.

Tādējādi saskaņā ar plānu jau 12. martā Daugavpils novada dome izsludinās konkursu „Uzlabosim savu ikdienu!”, kura mērķis ir atbalstīt jauniešu iniciatīvas un sniegt palīdzību jaunatnes centriem, biedrībām un neformālām grupām.

Jāatzīmē, ka finanšu atbalstu varēs saņemt tie jaunatnes projekti, kuri tiks realizēti tieši Daugavpils novadā no 1. jūnija līdz 31. oktobrim, turklāt maksimālā summa, uz kuru var pretendēt jaunieši, sastāda 715 eiro. Pēc organizatoru domām uz šo līdzekļu rēķina var iegādāties inventāru lietderīgai brīvā laika pavadīšanai, labiekārtot konkrētu teritoriju un iegādāties tehniku vai organizēt pasākumus.

Atgādināsim, ka pērn tika atbalstītas 4 jauniešu iniciatīvas – Nīcgales jauniešu grupas projekts „Otrā vingrošanas stieņa dzīve”; „Mēs esam par aktīvu jaunatni!”, kura ietvaros Višķu pagasta jaunieši iegādājās sporta inventāru; Višķu pagasta jauniešu organizācijas ideja „Smile for Life” ar nosaukumu „Labāk zāģēt nekā brāķēt”, kā arī Vaboles jaunatnes organizācijas „Ļepetnīks” projekts „Uzlabosim sporta kultūru”.

Tomēr jāatzīmē, ka šogad tika nolemts, ka no katra pagasta konkursā var piedalīties tikai viens projekts. Savukārt projekta pieteikumus varēs iesniegt līdz šī gada 30. aprīlim (ieskaitot) plkst. 12:30 gan drukātā formā, nododot tos Izglītības pārvaldes projektu koordinatorei Ilutai Kriškijānei Daugavpils novada Kultūras centrā, Dobeles ielā 30, Daugavpilī, gan elektroniski, sūtot projekta pieteikumu uz e-pastu: iluta.kriskijane@dnd.lv.
12. martā tiks izsludināts arī otrais – vasaras nometņu organizācijas konkurss, kurš Daugavpils novadā notiks otro reizi.

Kā uzsver konkursa organizatori, tā ietvaros tiks atbalstīta dienas vai diennakts nometņu organizēšana jauniešiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem no 2014. gada 16. jūnija līdz 31. augustam.

Atzīmēsim, ka finansējums nometņu organizēšanai nevar būt lielāks par 1140 eiro, turklāt ir obligāti jāparedz iesniedzēja līdzfinansējums.
Projekta pieteikumus varēs iesniegt līdz šī gada 18. aprīlim (ieskaitot) plkst. 14:00, personīgi, iesniedzot Izglītības pārvaldes vadītājai Irēnai Bulašai, Daugavpils novada domē, Rīgas ielā 2, Daugavpilī (37.kab.), kā arī elektroniski, nosūtot uz e-pastu: irena.bulasa@dnd.lv.
Atliek vien piebilst, ka konkursu nolikumi 12. martā būs pieejami Daugavpils novada municipālajā portālā.


Написать комментарий