Nolemts pārcelt Daugavpils cietoksnī esošo naftas bāzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atkal tika aktualizēts jautājums par pagājušā gadsimta vidū uzceltās dīzeļdegvielas glabāšanas bāzes atrašanos Cietokšņa teritorijā. Nesen izveidotā Daugavpils cietokšņa attīstības un saglabāšanas padome atzina, ka naftas bāze apdraud vēsturisko pieminekli un vietējos iedzīvotājus, kā arī kavē cietokšņa attīstību, piemēram, neļauj veikt Aleksandra vārtu un aizsargvaļņa atjaunošanas darbus.

Tika nolemts, ka naftas bāze jāpārceļ citā vietā. Minēto lēmumu pieņēma uzņēmēji un pilsētas vadība. Pagaidām nav zināms, kad tas notiks, tiek plānots, ka bāze tiks pārcelta uz citu vietu Daugavpilī vai tā tiks slēgta un īpašniekam tiks izmaksāta kompensācija.

Atgādināsim, ka pirms diviem gadiem Daugavpils cietokšņa iedzīvotāji – aptuveni 5 000 cilvēki – izteicās pret naftas bāzes atrašanos vēsturiskā pieminekļa teritorijā. Aptuveni 600 iedzīvotāju parakstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai domāto vēstuli, kurā apgalvoja, ka naftas bāzes uzcelšana Cietoksnī bijusi nelikumīga.

Izrādījās, ka firma nebija saņēmusi šajā gadījumā nepieciešamo Daugavpils reģionālās vides pārvaldes atļauju veikt vidi piesārņojošo darbību. Turklāt Cietokšņa teritorijā aizliegts būvēt paaugstinātas bīstamības objektus.


Написать комментарий