Daugavpils novada delegācija pārņēma Skrīveru novada Sociālās aprūpes centra pieredzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāra vidū Daugavpils novada dome bija devusies pieredzes apmaiņas braucienā uz Skrīveru novada Sociālās aprūpes centru „Ziedugravas”.

Delegācijas sastāvā bija Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, sociālā darbiniece Vija Sibirceva, Višķu Sociālās aprūpes centra (SAC) direktore Veneranda Zeile, Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika un ārsta palīdze Elita Birkmane.

Jāatzīmē, ka minētais pieredzes apmaiņas brauciens ir cieši saistīts ar Višķu SAC renovācijas tehniskā projekta aktualizāciju. Gala lēmums šajā jautājumā tika pieņemts Daugavpils novada domes kārtējā sēdē.

A.Jegorova paziņoja portālam Gorod.lv, ka brauciens bijis izglītojošs un noderīgs.

„Apskatot Skrīveru novada Sociālās aprūpes centru, biju lepna, ka Latvijā darbojas šāda veida iestādes, kurās ir padomāts par to, lai cilvēki justos ērti.

Mums parādīja visu – gan tehnisko aprīkojumu, gan mūs interesējošo dokumentāciju. Turklāt Skrīveru novada Sociālās aprūpes centra direktors neslēpa centra priekšrocības un trūkumus”, pastāstīja Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja.

Pēc A.Jegorovas vārdiem, īpaša uzmanība tika pievērsta tam, ka šajā centrā viss ir pielāgots klientiem – gan durvju ailes, gaiteņi, gan sanitārie mezgli, kāpnes, guļamvietas un ēdināšanas bloks. Tāpat centrs rūpējas par klientu brīvo laiku, saikni ar radiniekiem, tika uzslavēts ārstu un sociālo darbinieku darbs.

„Rezultātā nolēmām, ka mums arī noderētu dažas idejas – vismaz divas vienvietīgas istabas, istaba- kapela, darbā vajadzētu iesaistīt psihologu un ergoterapeiru”, atzīmēja A.Jegorova.

Daugavpils novada domes delegāciju iepazīstināja arī ar Sociālās aprūpes dienas centra darbu un sadarbību ar ārzemju partneriem, minētā pieredze tiks ņemta vērā, aktualizējot Višķu SAC tehnisko projektu.


Написать комментарий