ASV muzeja apmeklētājs sasita 1 milj. dolāru vērtu vāzi, protestējot pret „ārzemnieciskumu”

foto: newsfiber.com
foto: newsfiber.com

ASV Maiami policija apsūdz 51 gadu veco Maksimo Karrero, Dominikānas izcelsmes amerikānieti par to, ka viņš sasita Ķīnas mākslinieka, disidenta Ai Veiveja vāzi, kura tika novērtēta 1 milj. dolāru apmērā, ziņo Reitera aģentūra. Tādējādi Karrero pauda protestu pret to, ka muzejā tika izstādīti tikai ārzemju mākslinieku darbi, ziņo rbc.ru.

Ienākot muzeja zālē, viņš paņēma vienu no 16 ekspozīcijā izstādītajām vāzēm un sasita to pret grīdu. Drīzumā muzeja apsardze viņu aizturēja un nodeva policijai. Telefona sarunā Karrero paziņoja Reitera aģentūrai, ka viņš pats ir mākslinieks, un apsolīja paskaidrot savas rīcības jēgu preses konferencē, kuru viņš vēlas rīkot šodien.

Karrero sasistā vāze ietilpa Ķīnas mākslinieka Ai Veiveja 16 Hana laikmeta vāzu kolekcijā „Saskaņā ar ko?”. Kuru vecums sastāda teju 2 tūkst. gadu. Ai Veiveja artistiskais žests bija apstāklī, ka viņš iemērca vāzes spilgtā krāsā.

Ekspozīcija piesaistīja arī kritiķu uzmanību, kuri apsūdzēja Ķīnas mākslinieku par to, ka viņš izkropļo senās mākslas darbus, jo viņa veikums saistīts ar to, ka viņš sasita seno apbedījumu urnu, bet uz vienas no vāzēm uzzīmēja Coca-Cola logotipu.


Написать комментарий