Viens no Daugavpils apmeklētākajiem tūrisma objektiem varētu tikt pārcelts uz Cietoksni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pastāv iespēja, ka Latgales zoodārzs var tikt pārcelts uz Daugavpils cietoksni.

Šo ieceri atbalstīja Daugavpils cietokšņa attīstības un saglabāšanas padomes locekļi. Nav noslēpums, ka Latgales zoodārzs patlaban ir viens no pilsētas apmeklētākajiem tūrisma objektiem – ik gadu to apmeklē 35 000 cilvēku.

Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pagaidām neesot zināms, kad iecere varētu tikt īstenota, bet pilsētas pašvaldība gatava iedalīt līdzekļus tehniskā projekta izstrādei.

Tiek plānots, ka Latgales zoodārzs atradīsies Cietokšņa 6.bastionā, tāpat zoodārzs izmantos aizsargvaļņu un bijušās vasaras estrādes teritoriju.
Pēc M.Pupiņa, varētu iekārtot 3 dzīvniekiem domātas zonas: slēgtu (džungļus), pusslēgtu un atvērtu zonu (parku). „Priecē, ka ledus ir sakustējies, iecere tika atbalstīta, projekts tiks izstrādāts. Tomēr līdz gala rezultātam vēl tālu”, uzskata zinātnieks.

Pastāv iespēja mūsu Cietoksni padarīt par efektīvu multinacionālu tūrisma objektu, kura apmeklētāji tiks nodrošināti ar veselu izklaižu kompleksu – iespēju apmeklēt arhitektūras pieminekļus, Marka Rotko mākslas centru, Latgales zoodārzu.

M.Pupiņš uzskata, ka pašreizējo zoodārza ēku arī varētu izmantot – no tās varētu kursēt īpašs tramvajs, kas tūristus nogādātu uz jaunu zoodārza atrašanās vietu.

Pirmais vicemērs un Daugavpils cietokšņa attīstības un saglabāšanas padomes vadītājs Jānis Dukšinskis ir pārliecināts, ka Latgales zoodārza pārcelšana uz Cietoksni veicinās gan zoodārza, gan „Daugavpils pērles” attīstību.


Написать комментарий