Daugavpils pilsētas vadība izteica domas par spaisu pārdošanu un ierosināja problēmas risināšanas veidu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 30.janvārī Rīgā, iespējams pēc tā saucamo legālo narkotiku lietošanas, nomira pusaudzis, tādēļ Daugavpils pilsētas domes vadībai uzdevām jautājumu, kā spaisu pārdošana tiek kontrolēta Daugavpilī, kur nesen tika slēgts veikals, kas tirgoja ar šaubīgiem maisījumiem.

Neskatoties uz to, ka minētais jautājums tika uzdots Domes izpilddirektoram, uz to visai emocionāli reaģēja vicemērs Pēteris Dzalbe. Viņš jautāja žurnālistam, vai ir slēdziens, ka nāves iemesls bijis spaisu lietošana un aicināja nesagrozīt faktus.

Uz jautājumu atbildēja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis: „Pašvaldība nekādā gadījumā neatbalsta spaisu tirgotājus. Te jārunā par citu: baidos, ka Rīgā skolēns spaisu iegādājās legāli. Jācīnās ar to, ka skolēniem rodas vēlme iegādāties spaisu, jāierobežo to pārdošana. Policija strādā un turpinās strādāt šajā virzienā, cīnīsies pret legālām un nelegālām narkotikām”.

Turpinot apspriest minēto jautājumu, pilsētas domes priekšsēdētājs norādīja, ka preses konferencē piedalās Latvijas boksa federācijas pārstāvji un minēja, ka viens no veidiem, kā varētu cīnīties pret spaisu lietošanu, ir jauniešu iesaistīšana sportā. P.Dzalbe piekrita pilsētas mēram, jokodams, norādot, ka boksa pārstāvji palīdzētu „izsist” no galvas muļķības.

Savukārt vicemērs Dmitrijs Rodionovs atzīmēja, ka cīnoties ar spaisu tirdzniecību, Daugavpilij jāpārņem veiksmīga Jelgavas pieredze.


Написать комментарий