Zinātnieki: iemīlēšanās jūtas pārvar slimības

foto: posovetyem.com
foto: posovetyem.com

Cilvēka emocionālais stāvoklis stipri ietekmē cilvēka fizisko veselību. Īpaši pozitīvi imūnsistēmu un sirds asinsvadu sistēmas funkcionēšanu ietekmē iemīlēšanās, – pierādīja Lielbritānijas Londonas medicīnas skolas speciālisti.

Zinātnieki apgalvo, ka savstarpējas mīlestības jūtas var pasargāt no slimībām tikpat efektīvi kā pretvīrusu un imunitāti modelējošie preparāti. Eksperti izpētīja bioķīmiskos procesus, kuri notiek iemīlējušā cilvēka organismā un atzīmēja svarīgu hormonu izstrādes aktivizāciju.

Kad cilvēks ir iemīlējies, viņa asinīs paaugstinās adrenalīna līmenis, saasinās visas jūtas un iekšējās organisma rezerves. Tāpat paaugstinās ebdorfīnu līmenis, pateicoties kam iemīlējies cilvēks jūt eiforiju. Šie hormoni aktivizē imūnsistēmas aizsargmehānismus, – vēsta eurosmi.ru.

Zinātnieki secināja, ka infekcijas un vīrusu slimības cilvēkam, kurš ir iemīlējies, praktiski nav bīstamas, jo viņa organisms ir aizsargāts pret agresīvajiem faktoriem. Pētnieki piebilda, ka visas pozitīvās emocijas ietekmē organismu un ieteica vairāk priecāties, smieties, draudzēties un iemīlēties.


Написать комментарий