Balticovo par diviem miljoniem eiro uzbūvē rapša sēklu pārstrādes rūpnīcu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Vistu olu un olu produktu ražotājs AS Balticovo ekspluatācijā nodevis rapša sēklu pārstrādes rūpnīcu, projektā investējot divus miljonus eiro.

«Rūpnīcā rapša sēklu pārstrādes jauda ir 25 tūkstoši tonnu rapša sēklu gadā,» portālam BNN norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. «Rapša sēklas iepērkam no vietējiem zemniekiem, rapša audzētājiem. Gala produkts ir rapša eļļa, kā arī rapša izspiedes, ko izmantojam pašu sagatavotajā putnu barībā. Tas samazina mūsu ražošanas izmaksas.»

«Šī rūpnīca tika veidota, lai iegūtu augstas kvalitātes putnu barības izejvielu,» turpina Veinbergs. «Mūsu pamatuzdevums bija nodrošināt putnu barību ar vietējas izcelsmes augstas kvalitātes proteīna avotu. Kā blakusproduktu iegūstam kvalitatīvu auksti spiestu rapša eļļu, kas satur pilnu vitamīnu gammu, kā arī Omega 3 un Omega 6 taukskābes.»

Rūpnīca ir integrēta Balticovo barības sagatavošanas cehā, kurā strādā vienpadsmit darbinieki.

Iegūtā rapša eļļa tiek fasēta dažādos fasējumos un pārdota Baltijas valstu tirgū. Nākotnē plānots rapša eļļu rafinēt ar nolūku paaugstināt tās pievienoto vērtību.

AS Balticovo ir uzņēmums ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas.


Написать комментарий