Rīkotāji apgalvo, ka Daugavpils novada konkursā „Esi uzņēmējs 2014” zaudētāju nebūs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 18.februārī, Daugavpils novada domē notika konkursa „Esi uzņēmējs 2014” izsludināšanai veltīta preses konference, kuras gaitā novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska un konkursa koordinators Jāzeps Krukovskis pastāstīja par konkursa priekšrocībām.

„Kā zināms, Daugavpils novada dome konkursu „Esi uzņēmējs” rīko jau trešo reizi un esam sapratuši, ka šis pasākums ir sava veida uzņēmējdarbības atbalsts, tas ir nepieciešams jauniešiem, kuri ar konkursa palīdzību iegūst jaunas zināšanas un izmanto tās gan darbā, gan sava biznesa uzsākšanā”, paziņoja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Savukārt J.Krukovskis atzīmēja, ka konkursa „Esi uzņēmējs 2014” dalībnieki iegūst ne tikai zināšanas, bet arī pieredzi, kurā dalās veiksmīgi uzņēmēji, jo konkursa dalībniekiem ir iespēja apmeklēt dažādus uzņēmumus un saņemt atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem.
Kā labi piemēri tika minēti iepriekšējo gadu konkursu uzvarētāji— Karīna Oborune („ēdamu fotogrāfiju” ražotāja) un Guntis Jurāns (bezkvēpu malkas ražotājs).

„Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, šogad nolēmām palielināt balvu fondu. Konkursa pirmās vietas ieguvējs iegūs EUR 1 500, 2.vietas – EUR 1000 un 3.vietas – EUR 500 lielas naudas balvas. Pēc iepriekšējo gadu uzvarētāju vārdiem, ar šo naudu vajadzētu pietikt neliela biznesa iesākšanai”, norādīja J.Krukovskis.

Konkursa nolikumā tika veikti arī citi grozījumi – piedalīties konkursā var  jebkurš jaunietis vai jauniešu grupa vecumā no 16 līdz 35 gadiem (ne vairāk kā 4 cilvēki komandā) ar skaidri definētu ideju par uzņēmējdarbības attīstību, kas tiks realizēta Daugavpils novadā.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka konkursā nebūs zaudētāju, jo 3 labākas idejas saņems naudas balvas, bet pārējie dalībnieki – pieredzi biznesa plāna izstrādē.

Jāatzīmē, ka pieteikties dalībai konkursā var no šodienas. Lai to izdarītu, interesentam līdz 2014.gada 10.martam jāaizpilda anketa, kurā jānorāda sava kontaktinformācija un īss idejas apraksts. Labāko ideju autori iekļūs otrajā konkursa kārtā.

Plašāka informācija būs atrodama gan Daugavpils novada domes mājas lapā, gan sociālajos tīklos - facebook, twitter un draugiem.lv. Tāpat konkursa rīkotāji par šo konkursu informēja dažas novada skolas.


Написать комментарий