Sadursmēs Ukrainā nogalināti trīs demonstranti

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

Sadursmēs otrdien Kijevā nogalināti trīs demonstranti, aģentūrai AFP paziņojuši opozīciju atbalstošie mediķi.

Tikmēr vēl 150 protestētāji ievainoti, ziņo LETA-AFP.

Savukārt Iekšlietu ministrija ziņo, ka sadursmēs ievainoti 47 miliči, no kuriem pieciem esot šāvienu radītas brūces.

Savukārt ukraiņu portāls NBN ziņo, ka uguni uz demonstrantiem pie parlamenta ēkas atklājuši specvienības "Berkut" miliči, kuri izvietojušies uz kādas dzīvojamās ēkas jumta. Specvienības miliči protestētāju virzienā raida arī trokšņu granātas.

Bruņoti aktīvisti arī esot nokļuvuši uz ēkas jumta, kur pozīcijas ieņēmuši miliči, un atklājuši pretuguni.

Demonstranti sadursmju norises vietā sākuši celt barikādes.

Parlamenta deputāte Ļesja Oboreca, kas pārstāv opozīcijā esošo partiju "Batkivščina" ("Tēvzeme"), savā tvitera kontā vēsta, ka medpunktā, kas iekārtots protestētāju ieņemtajā Kijevas Virsnieku namā, no valdības kvartālā gūtajiem ievainojumiem miruši trīs protestētāji. Vēl septiņi no ievainotajiem esot tuvu nāvei, ziņo NBN.

Visas pieejas Virsnieku namam bloķējuši milicijas īpašo uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieki, kas liedz piekļuvi arī ātrās palīdzības automašīnām.

Tikmēr deputāts Oļegs Carevs, kurš pārstāv pie varas esošo Reģionu partiju, savā "Facebook" lapā apgalvo, ka opozīcijas aktīvistu uzbrukuma laikā partijas birojam nogalināti divi prezidenta Viktora Janukoviča atbalstītāji, vēsta ukraiņu aģentūra "UNIAN".

Tajā pašā laikā Krievija jau paziņojusi, ka situācijas saasināšanās vaininieki esot Rietumi.

"Tas, kas notiek, ir tiešas sekas to Rietumu politiķu un Eiropas aģentūru iecietības politikai, kuras kopš krīzes sākuma piever acis uz ukraiņu radikālo spēku rīcību," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Kijevā netālu no parlamenta ēkas otrdien izraisījušās sadursmes starp demonstrantiem un miliciju, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Likumsargi pret protestētājiem lika lietā gumijas lodes un dūmu granātas, bet demonstranti miliču virzienā meta akmeņus un "Molotova kokteiļus" un aizdedzināja divas kravas automašīnas "Kamaz", cenšoties piekļūt tuvāk parlamenta ēkai. Demonstranti arī ielās dedzina riepas.

Tāpat opozicionāri ieņēmuši valdošās Reģionu partijas biroju Kijevā.

Sadursmes otrdien Kijevā notiek arī citviet.


Написать комментарий