Ministrs E.Cilinskis dosies divu dienu reģionālajā darba vizītē uz Latgali

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis par vienu no savas darbības prioritātēm ir izvirzījis tikšanos ar Latvijas pašvaldību vadītājiem, lai klātienē ar novadu priekšsēdētājiem pārrunātu pašvaldībām aktuālus jautājumus.

Ar šādu mērķi ministrs trešdien un ceturtdien, 2014.gada 19.februārī un 20.februārī, divu dienu reģionālās darba vizītes laikā Latgalē plānojis tikties ar Daugavpils un Rēzeknes pašvaldību amatpersonām.

Trešdien, 19.februārī, ministrs plānojis tikties ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, kā arī ar Daugavpils novada domes priekšsēdētāju Janīnu Jalinsku un Latgales plānošanas reģiona vadītāju Ivetu Maļinu Tabūni.

Ministrs E. Cilinskis atzīmē, ka līdz šim ministrijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar šīm pašvaldībām, kā arī ar Latgales plānošanas reģionu. Tās rezultātā Daugavpilī, Latgales plānošanas reģiona telpās, 2013.gadā tika izveidots Latgales uzņēmējdarbības centrs, bet 2014.gada janvārī savu darbību uzsāka viens no pirmajiem valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Latvijā, kur iedzīvotājiem klātienē iespējams saņemt vairāku iestāžu publiskos pakalpojumus.

Pēc tikšanās žurnālistiem būs iespēja plašāk uzzināt par tikšanos preses konferences laikā, kas notiks Daugavpils pilsētas domē, Kr.Valdemāra ielā 1, Daugavpilī. Par iespējām piedalīties lūdzam sazināties ar Jāni Daugavieti pa tel.29172587.

 

Savukārt, ceturtdien, 20.februārī, E.Cilinskis dosies uz Preiļiem, kur plānota tikšanās ar Preiļu novada domes priekšsēdētāju, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāju Aldi Adamoviču un Preiļu novada domes pārstāvjiem, lai pārrunātu pašvaldībai aktuālus jautājumus.

 

Turpinot darba vizīti Latgalē, ministrs plānojis klātienē apskatīt un iepazīties ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra „Zeimuļs” darbību, kā arī tikties ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un domes amatpersonām, lai iepazītos ar pašvaldības attīstības iecerēm.

 

Tāpat ministrs E.Cilinskis iecerējis tikties ar Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes locekļiem – pašvaldību vadītājiem, lai diskutētu par ES fondu pieejamību pašvaldībām no 2014.gada līdz 2020.gadam un rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei 2012.-2013.gadam ieviešanu.

 

E.Cilinskis jau iepriekš atzīmējis, ka Latgales rīcības plāna ieviešanas laikā iegūtā pieredze un zināšanas noteikti ir jānovirza līdzīgu pasākumu īstenošanai arī citos Latvijas reģionos.

 

Pēc šīs tikšanās plānota iespēja žurnālistiem saņemt amatpersonu atbildes uz interesējošiem jautājumiem saistībā ar diskusijā pārrunātajiem jautājumiem. Par iespējām piedalīties lūdzam sazināties ar Jāni Daugavieti pa tel.29172587.

 

Vizītes noslēgumā ministrs plānojis tikties ar Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu, lai pārrunāt pārrobežu sadarbības projektu īstenošanas gaitu, kā arī jautājumus saistībā ar novada teritorijā esošajām īpaši aizsargājamām dabas teritorijām.

 

Atgādinām, ka 2012.gada jūnijā valdība apstiprināja Latgales reģiona rīcības plānu 2012.-2013.gadam „Iespēju Latgale”. Tā ietvaros jau paveikti nozīmīgi un visaptveroši pasākumi Latgales reģiona attīstības veicināšanai.


Написать комментарий