Kijevieši masveidā pamet centru

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kijevieši ceturtdien masveidā sākuši pamest pilsētas centru un Dņepras labā krasta rajonus, vēsta ziņu aģentūra "Interfax Ukraina", ziņo LETA--KORRESPONDENT.

Kustība uz ceļiem, kas ved uz kreiso krastu, ir apgrūtināta. Kijevas metro ir slēgts jau trešo dienu. Savukārt virszemes sabiedriskais transports kursē reti.

Centra kvartāli, kuros notiek sadursmes, kļūst arvien tukšāki. Cilvēki, kas no darba atbrīvoti ātrāk, masveidā pamet centru un labā krasta rajonus.

Darba devēji ne tikai centrā, bet arī nomalēs ļāvuši darbu pamest saviem darbiniekiem.

Pēdējo dienu laikā notikušās nekārtības izraisījušas ažiotāžu. Cilvēki Kijevā un tās apgabalā masveidā cenšas nodrošināties ar produktiem un degvielu, izņem no bankomātiem naudu.

Benzīntankos pie galvenajām trasēm izveidojušās garas rindas. Veikalos masveidā tiek pirkti putraimi, saulespuķu eļļa, cukurs, makaroni, maize. Dažos bankomātos lielā pieprasījuma dēļ jau sāk aptrūkties skaidras naudas. Tiek ziņots, ka ceturtdien Kijevas Neatkarības laukumā nogalināti vismaz 50 cilvēki. Protestētāji ceturtdienas rītā atspieda milicijas spēkus no Kijevas Neatkarības laukuma un ieņēma pozīcijas, kādās tie atradās otrdien pirms drošības spēku uzbrukuma. Iepriekšējās dienās sadursmēs Kijevā dzīvību zaudēja 28 cilvēki un vēl daudzi simti tika ievainoti.


Написать комментарий