Saeimas deputāte pieprasīja no Daugavpils mēra informāciju par pašvaldības darbībām saistībā ar “spaisu” pārdošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20. februārī Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva nosūtīja Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim adresētu vēstuli ar virkni jautājumu ar mērķi saņemt informāciju par pašvaldības darbu situācijas kontrolē ar „spaisu” pārdošanu.

Pēc deputātes rīcībā esošās informācijas nesen aizvērtā šaubīgas izcelsmes maisījumu veikala Saules ielā vietā nelegāla „legālo” narkotiku izplatīšanas vieta sāka darboties vienā no pilsētas mikrorajoniem.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja M. Ivanova-Jevsejeva, viņa vērsās pašvaldībā ar mērķi uzzināt, kādi likumpārkāpumi tika reģistrēti saistībā ar gadu strādājošo veikalu Saules ielā, kurš pārdeva apšaubāma satura maisījumus. Tāpat deputāti interesē, kādus pasākumus veic pilsētas Municipālā policija iespējamo likumpārkāpumu profilaksei saistībā ar „legālo” narkotiku izplatīšanu un lietošanu, un kādas būs pašvaldības darbības saistībā ar jaunās izplatīšanas vietas darbu.

„MIL es izlasīju, ka Daugavpils dome cīnīsies ar „spaisu” pārdošanu. Esmu priecīga, ka pašvaldība ir iekļāvusies šajā darbā, bet mani interesē, kas tieši ir paveikts līdz šim brīdim un kāds darbs notiek patlaban.

Ja pirmais „spaisu” pārdošanas veikals strādāja atklāti, tad tagadējā pārdošanas vieta strādā bez izkārtnes, nelegāli, tādēļ tā pieprasa vēl lielāku kontroli un ciešāku uzmanību.

Esmu noskaņojusies uz pozitīvu domes atbildi, tāpat ceru, ka Daugavpils ierēdņi atbalstīs manu ideju rīkot pilsētā preses konferenci vai apaļo galdu ar Daugavpils un Rīgas Municipālās policijas piedalīšanos, kā arī ar kustības „Stop drugs” dalībniekiem.

Rīgas policija regulāri sniedz atskaites par paveikto darbu reidu organizācijā pa „spaisu” tirdzniecības vietām, bet par Daugavpils Municipālās policijas darbu šajā virzienā presē nav informācijas. Lai pārliecinātos par Daugavpils pašvaldības darbību efektivitāti cīņā ar šo problēmu, es nosūtīju pieprasījumu mēram. Ceru, ka saņemtā informācija ļaus mums vēl labāk organizēt šī jautājuma risināšanas darbu”, – atzīmēja M. Ivanova-Jevsejeva.


Написать комментарий