Peugeot 108 izrādījies vēl mazāks par VW up!

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" oficiāli atklājusi savu vismazāko modeli "108", kas kļūs par "107" pēcteci. Turklāt šis automobilis sver tikai 840 kilogramu, padarot to par vienu no visvieglākajiem savā klasē.

"Peugeot 108" kopgarums ir 3,47 metri, bet platums – 1,6 metri. Tādējādi franču hečbeks ir par 70 mm īsāks un par 41 mm šaurāks nekā "Volkswagen up!". Tāpat kā minētais vācu automobilis, arī "Peugeot" modelis būs pieejams kā trīs, tā arī piecu durvju versijā. Vēl šim modelim būs modifikācija ar atvāžamu auduma jumtu.

Bāzes versijā "Peugeot 108" būs aprīkots ar viena litra trīscilindru benzīna motoru, kas aizgūts no "Toyota" un kas attīsta 69 zirgspēku jaudu. Vēl būs pieejams arī 1,2 litru dzinējs ar 83 ZS. Dīzeļdzinēji gan šim modelim nav paredzēti.

Jau standartā "Peugeot 108" būs aprīkots ar sešiem drošības spilveniem, elektrisko stūres pastiprinātāju un braukšanas stabilizācijas sistēmu. Par papildus samaksu būs pieejama atpakaļskata videokamera.

"Peugeot 108" interjers tiks atklāts tikai drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, kur plānota šī modeļa prezentācija.

Tirdzniecībā "Peugeot" mazākais modelis nonāks jau šovasar. Automobilis tiks montēts Čehijā, kur jau iepriekš tika montēts "107" modelis un tā "dvīņi" – "Citroen C1" un "Toyota Aygo".


Написать комментарий