Afēristi saņēma 1,7 milj. dolāru par izdomātu filmu ar van Dammi

foto: kompas.by
foto: kompas.by

Neeksistējošai filmēšanas grupai, kuras sastāvā ietilpa it kā pirmā lieluma zvaigznes, bija jādodas uz Parīzi.

ASV policijai izdevās notvert 4 krāpniekus, kuri spēja pierunāt 70 cilvēkus investēt kopumā 1,7 milj. dolāru neeksistējošā filmā ar Žanu Klodu van Dammi galvenajā lomā par Otro pasaules karu, ziņo The Daily Beast.

Policisti aizturēja 53 gadus veco Samuelu Braslo, 64 gadus veco Ranu Džeju Čortkofu, 47 gadus veco Stjuartu Roitu un 50 gadus veco Robertu Matiasu. Pēc autoru ieceres filmā vajadzēja tēlot pirmā lieluma Holivudas zvaigznēm: Žanam Klodam van Dammem, Džerardam Batleram, Donaldam Sazerlendam un citiem. Uzņemšanai bija jānotiek Parīzē. Liktos, ka par visu iepriekš minēto nevar aizturēt producentus. Tomēr galvenā intriga ir apstāklī, ka uzņemt šo filmu neviens neplānoja. Braslo, Čortkofs, Roits un Matiass šādā nestandarta veidā vienkārši vēlējās nopelnīt daudz naudas uz uzticīgo investoru rēķina.

Ironija ir arī apstāklī, ka filma, kurai nekad nebija lemts parādīties uz ekrāniem, ieguva farba nosaukumu „Marseļa”, tomēr vēlāk krāpnieki pievērsās noziedzības tēmai. Rezultātā projekts, kurā galvenā loma jātēlo it kā van Dammem, ieguva nosaukumu „Kontrabandists”.

Patlaban policija noskaidro visas nozieguma epizodes, kurās bija iesaistīti krāpnieki. Prokuratūras pārstāve Elīna Lindseja atzīmēja, ka pats skumjākais šajā lietā ir tas, ka par krāpnieku upuriem kļuva vecāka gadu gājuma cilvēki, kā arī tie, kuri nevarēja atļauties šādus izdevumus.

Pēc izdevuma pārstāvju domām šis stāsts izskatās īpaši aktuāli pēc tādu filmu iznākšanas, kā „Volstrītas vilks” un „Amerikāņu afēra”. Tajās dažādi un ar dažādu līdzekļu palīdzību tiek attēlots Amerikas afērista un krāpnieka tēls, kurš noiet ceļu no nebijuša pacēluma līdz graujošam kritienam. 


Написать комментарий