Lavrovs aicināja ES nosodīt radikāļu darbības Ukrainā

foto: islam-today.ru
foto: islam-today.ru

Telefona sarunas laikā ar Ketrīnu Eštoni Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs nosodīja radikāļu darbības, uz kuriem gulstas atbildība par vardarbību un cilvēku upuriem Ukrainā, un aicināja Eiropas Savienību strikti izteikt šo darbību neatzīšanu.

„Sarunas laikā puses vispusīgi apsprieda situāciju Ukrainā, ieskaitot vienošanos novērtējumu, kuras panāca Ukrainas vadība ar opozīcijas pārstāvjiem, un to realizācijas perspektīvas ekstrēmistu spēku aktivitātes apstākļos”, – tiek ziņots ĀM portālā.

„Ir norunāts turpināt kontaktus ar palīdzības sniegšanas mērķi situācijas normalizēšanai, saglabājot cieņu pret Ukrainas suverenitāti un leģitīmās Ukrainas varas pilnvaras”, – teikts paziņojumā. 

Iepriekš Krievijas ĀM paziņoja, ka notiekošais Ukrainā ir varas pārņemšanas ar spēka palīdzību mēģinājums.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, politpadomes līderis Arsēnijs Jaceņuks, partijas „UDAR” līderis Vitālijs Kličko un UA „Brīvība” līderis Oļegs Tjagnoboks parakstīja vienošanos par krīzes noregulēšanu. Krievijas tiesībsargs Vladimirs Lukins atteicās parakstīt vienošanos, jo pēc viņa vārdiem tā arī nav skaidrs, kam un par ko jāatbild Ukrainā, – ziņo vz.ru.

Ukrainas prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks ne vēlāk kā decembrī. Ukrainas parlaments pieņēma likumu par Konstitūcijas atgriešanu 2004. gada redakcijā un par nekārtību dalībnieku kriminālvajāšanas nepieļaušanu. Ukrainas valdību tiek plānots izveidot līdz 3. martam.

Krievijas ĀM aicināja Ukrainas Konstitūcijas reformas jautājumu izvirzīt tautas referendumam.

Augstākā Rada nobalsoja par Iekšlietu ministrijas vadītāja atcelšanu no amata, kaut gan pagaidām tai nav šādu pilnvaru, un par Jūlijas Timošenko atbrīvošanu.

Ukraiņiem piešķīra diennakti, lai nodotu nelikumīgos ieročus IM, bet „Labējais sektors” vienošanos jau nosauca par „maldināšanu” un paziņoja par nodomu turpināt „nacionālo revolūciju”. Vairāki simti studentu ieņēma Ukrainas Izglītības un zinātnes ministrijas ēku.

Tikmēr drošības struktūras ir atstājušas savas pozīcijas Kijevas centrā un atcēlušas kustības ierobežojumus galvaspilsētā.       


Написать комментарий