Maidana aktīvisti pieprasa nekavējoties izmeklēt protestētāju nošaušanu

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas protestu aktīvisti jaunajam iekšlietu ministra pienākumu pildītājam Arsenam Avakovam pieprasa nekavējoties izmeklēt aktīvistu nošaušanu Institūta ielā Kijevā, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to paziņots protestu palīdzības organizācijas "Euromaidan SOS" lapā sociālajā tīklā "Facebook".

"Cilvēki stāsta, ka Institūta ielā neviens izmeklēšanu neveic. Eksperti nav bijuši. Pagājušas jau divas dienas. Daudz liecību iznīcinātas. Kur izmeklēšana? Tur 50 ekspertiem ir darbs divām dienām! Tur jau sen visam bija jābūt norobežotam. Es negribu vairāk apglabāt draugus," teikts paziņojumā.

"Gaidām publisku atbildi un konkrētas ātras, efektīvas darbības," norāda aktīvisti.

Vietās, kur ceturtdien Kijevā nošauti protestētāji, joprojām redzamas asinis un bojāgājušo mantas, bet cilvēki tur liek ziedus upuru piemiņai, no Kijevas ziņoja Latvijas Radio korespondente Olga Dragiļeva.

Iepriekš Avakovs apgalvoja, ka par rīcību konflikta laikā sākta dienesta izmeklēšana pret virkni iekšlietu struktūru darbiniekiem. Savukārt iekšlietu ministru Vitāliju Zaharčenko, kurš protestu laikā vadīja Iekšlietu ministriju, parlaments no amata atbrīvoja piektdien.

Vēstīts, ka pēc pagājušās nedēļas asiņainajām sadursmēm Kijevā, kurās gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēku - daudzi no snaipera raidītām lodēm -, parlaments ir atcēlis no amata prezidentu Viktoru Janukoviču, kura atrašanās vieta nav skaidri zināma.

Zināms, ka sestdien Janukovičs devās uz Ukrainas austrumu pilsētu Harkovu, bet pēc tam centies ar privāto lidmašīnu izlidot no valsts, bet tas nav izdevies. Internetā publiskots video ar Janukoviča bēgšanu no savas rezidences.

 


Написать комментарий