Daugavpils skolēnus aicina piedalīties publiskās runas konkursā dažādās valodās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Valodu skolotāju asociācija (LVASA) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi (DPIP) organizē jau trešo publiskās runas konkursu dažādās valodās.

Konkursa mērķis ir rosināt skolēnu un pedagogu interesi, izpratni un motivētu pārliecību par daudzvalodības aktualitāti saskarsmē un to nozīmi starpkultūru dialogā, kā arī kopt skolēnu komunikatīvo prasmi mērķtiecīgi izmantot dzimto valodu vai svešvalodu savā pašizpausmē, demonstrējot un pilnveidojot publiskās runas iemaņas.

Konkurss ir domāts 8.-12.klašu skolēniem, tā ietvaros konkursa dalībnieki uzstāsies piecās valodās – latviešu, krievu, angļu, vācu un franču. Dažās skolās šo sarakstu papildinās arī itāļu valoda.

Skolēniem triju minūšu laikā jāuzstājas ar paša veidotu runu, kura atbilst tēmai “Es gribu, lai dažādu kultūru gars pēc iespējas būtu brīvāks visur: tik negribētu, lai tas mani notriec no kājām” /Rabindranats Tagors/.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, tas tiek organizēts 3 kārtās. 1.kārtas ietvaros atlase notika pilsētas skolās, 2.kārtā līdz šā gada 12.martam skolēni piedalīsies divu novadu vai viena rajona konkursā. Savukārt konkursa fināls aprīlī norisināsies vienā no Rīgas skolām.

Žūrija vērtēs ne tikai runas atbilstību tematam, bet arī runas struktūru, runas izklāsta veidu, emocionalitāti un skolēna prasmi atbildēt uz jautājumiem.


Написать комментарий