Daugavpils uzņemsies lielāku atbildību veselības aprūpes jomas problēmu risināšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.februārī Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas locekļi atbalstīja lēmumu noslēgt sadarbības līgumu ar Daugavpils novada domi un Ilūkstes novada domi par sadarbību veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanā.

Jautājuma izskatīšanas gaitā tika precizēts, ka sadarbības līgumā netiks norādīts pašvaldību pārstāvju skaits, kuri tiks deleģēti sekot līdzi līguma izpildei. Vicemērs Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka Daugavpilī tiks izveidota atsevišķa komisija, jo pārējās pašvaldības nolēmušas, ka līguma ievērošanai vienkārši tiks deleģēti cilvēki, bet īpašas struktūras netiks veidotas. P.Dzalbe atsevišķas komisijas izveidošanu Daugavpils pilsētas domē paskaidroja ar to, ka Daugavpils esot lielākā no minētām pašvaldībām un šajā gadījumā uzņemas lielāku atbildību.

Saskaņā ar līgumu trīs pašvaldības apņemas apmainīties ar informāciju, veicināt ārstniecisko iestāžu sadarbību, sniegt rekomendācijas un priekšlikumus veselības aprūpes pieejamības jomā.

Līgums tiks noslēgts uz nenoteiktu laiku. Līguma grozījumi iespējami, tikai, ja tiem piekrīt un tos paraksta visas 3 puses.


Написать комментарий