Mākslas darbu izsolē vāks naudu baznīcas atjaunošanai Līvānos

foto: Līvānu novada dome
foto: Līvānu novada dome

Šobrīd aktīvi rit 1861.gadā būvētās Līvānu Romas katoļu Svētā Miķeļa Ercenģeļa baznīcas iekštelpu interjera atjaunošanas darbi, ziņo Līvānu novada dome.

Lai darbus pabeigtu, aktīvi iesaistījusies arī vietējā sabiedrība gan vācot ziedojumus, gan organizējot labdarības pasākumus, piemēram, Līvānu mākslinieki 19.aprīlī savus darbus pārdos izsolē, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti baznīcas atjaunošanai.

Enerģiskajam Līvānu katoļu draudzes priesterim Jurim Zarānam ir nozīmīgas ieceres attiecībā uz Līvānu Romas katoļu baznīcas remontdarbiem, bet diemžēl draudzes naudas līdzekļi nav pietiekoši šo ieceru realizēšanai. Šī informācija jau ir izskanējusi vietējos masu medijos.

Latgales mākslas un amatniecības centra Līvānos vadītāja Ilze Griezāne, atsaucoties uz aicinājumu palīdzēt, vēlas uzrunāt Līvānu novada māksliniekus un kopīgiem spēkiem noorganizēt mākslas darbu izsoli, izsolē iegūto naudu dāvinot baznīcai.

„Nekad nevajag ekonomēt uz sapņiem. Arī Līvānu mākslinieki, kaut ar nelielu ieguldījumu spēj palīdzēt īstenot šo sapni. Tā arī ir vienreizēja iespēja atdot savu desmito tiesu”, teic idejas autore Ilze Griezāne.

Visi radošie Līvānu novada mākslinieki tiek aicināti piedalīties Līvānu Svētā Miķeļa Ercenģeļa Romas katoļu baznīcai veltītā labdarības pasākumā, ziedojot vienu vai vairākus savus mākslas darbus labdarības izsolei, kas notiks 19.aprīlī.

Ilze Griezāne aicina māksliniekus izsolei atvēlētos darbus līdz 2014.gada 15.martam nogādāt Latgales mākslas un amatniecības centrā, Domes ielā 1, Līvānos.

No 20. marta līdz 15. aprīlim ikviens interesents varēs aplūkot mākslinieku darbus klātienē Līvānu katoļu baznīcas telpās, gan arī interneta vietnēs www.latgalesamatnieki.lv un www.livani.lv, kā arī sociālajā tīklā www.draugiem.lv.

Informācija būs pieejama arī laikraksta „Līvānu novada vēstis” 16.aprīļa numurā.

Mākslas darbu izsole notiks 2014.gada 19. aprīlī Latgales mākslas un amatniecības centrā. Iegūtie līdzekļi tiks pārskaitīti baznīcas atjaunošanai uz Līvānu Romas katoļu baznīcas kontu.

Vairāk informācijas par akciju Ilze Griezāne - mob.tālr.: 29481493, e-pasts: lmac@livani.lv

Līvānu katoļu baznīcai ir nomainīts jumts un logi, ierīkota grīdas apsildes sistēma. Ir sakopts baznīcas parks, nozāģēti bīstamie koki, kas apdraudēja ēku un bojāja tās jumtu un pamatus. Šobrīd notiek iekštelpu remonts – sienu un griestu krāsošana, dekoratīvo grīdas flīžu ieklāšana. Nākotnes plānos ir ērģeļu remonts, nākotnē iecerēta arī torņa restaurācija.
 


Темы: , , , ,

Написать комментарий