Daugavpilī nerealizēs privātfirmas projektu, kura ietvaros bija plānots uzstādīt saules baterijas

foto: viss.lv
foto: viss.lv

20.februārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja lēmumu par 2009.gadā noslēgtā līguma izbeigšanu par zemesgabala Nometņu ielā iznomāšanu privātfirmai, kura vēlējās realizēt projektu, kura ietvaros bija plānots uzstādīt saules baterijas.

Deputātiem paskaidroja, ka firma esot atteikusies no zemes nomas, jo projekts netiks realizēts. Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa atzīmēja, ka acīmredzot projekts netika realizēts, jo firmai neizdevās piesaistīt finansējumu.

Jāatzīmē, ka minētā zemesgabala 12 ha platībā nomas tiesības firma ieguva izsoles gaitā. Tika plānots, ka līgums būs spēkā līdz 2020.gadam un nomas maksa sastādīs 651 latu gadā.

Patlaban firmas parāds pašvaldībai sastāda 5,5 tūkst. eiro. Finanšu nodaļā esot iesniegts parāda segšanas grafiks, paziņoja Santa Pupiņa.
Zemesgabalam Nometņu ielā ir ierobežotas lietošanas iespējas, tas nav domāts būvniecībai. Pašvaldība plāno iznomāt to citām personām.


Написать комментарий