Noskaidroti Daugavpils novada atlāta čempionāta zemledus makšķerēšanā uzvarētāji

foto: viss.lv
foto: viss.lv

Aizvadītajās brīvdienās, 22.februārī, uz Sventes ezera piekto reizi notika Daugavpils novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā.
Daugavpils novada domes Sporta pārvaldes vadītājs Eduards Lihoveckis paziņoja portālam Gorod.lv, ka čempionātā piedalījās 45 dalībnieki no 15 komandām.

Komandu sacensībās katrs komandas dalībnieks maksķerēja  savā  sektorā. Komandu sacensības ilga 4 stundas un, apkopojot rezultātus, kļuva skaidrs, ka ar 2,070 kg lielu lomu veiksmīgākie un meistarīgāki izrādījās viesi no Dobeles pilsētas, kuri pirmo reizi makšķerēja Sventes ezerā. Komandas sastāvā startēja Juris Āboliņš, Aleksandrs Voronins un Oļegs Kuņica, kuri jau daudzus gadus piedalās Republikas čempionātos zemledus makšķerēšanā.

Otro vietu ar 1,360 kg lomu izcīnīja „Dinaburg” komanda un 3.vietā palika Biķernieku pagasta  komanda ar komandas kapteini un novada domes deputātu Aleksandru Studennikovu.

E.Lihoveckis atzīmēja, ka komandu sacensību laikā notika arī sieviešu un jauniešu sacensības. Dāmu konkurencē divas reizes pārsverot lomus divām dalībniecēm Irinai Pimenovai no Naujenes un Mārai Ķeņģei no Dobeles bija vienāds 0,460 kg loms. Saskaņā ar sacensību nolikumu, vienāda zivju svara gadījumā uzvar dalībniece, kurai ir lielāks zivju skaits un uzvaru izcīnīja Māra Ķeņģe. Trešajā vietā ierindojās Anastasija Studennikova no Biķernieku pagasta, kurai arī bija vienāds loms ar savu māsu Arinu.

10 jauniešu konkurencē pirmās divas vietas izcīnīja Sventes pagasta komandas dalībnieki Andrejs Prekels un Vaclavs Malahovskis, trešo vietu ieņēma Jurijs Dejko no „Dinaburg” komandas.

Pēc Sporta pārvaldes vārdiem, pēc komandu sacensību rezultātiem vīriešiem individuālajām finālsacensībām kvalificējās pieci veiksmīgākie makšķernieki no katra sektora un tiesneši atļāva piedalīties arī sieviešu čempionāta uzvarētājām.

Pēc 1 stundas cīņas pirmās divas vietas izcīnīja sacensību viesi no Dobeles Juris Āboliņš un Aleksandrs Voronins, ar vienādu rezultātu 0,240 kg. Tiesnešiem nācās skaitīt zivis, kā rezultātā tika noskaidrots, ka pirmo vietu izcīnīja Juris Āboliņš. Trešo vietu izcīnīja Andrejs Aļehno no Naujenes pagasta ar 0,150 kg smagu lomu.

„Jaatzīmē, ka Irina Pimenova ierindojās 6 vietā vīru konkurencē, bēt Mārai Ķeņģei šoreiz bija neveiksme, viņa bija starp tiem finālistiem, kuri bija bez rezultāta”, piebilda E.Lihoveckis.

Individuālie un komandu  sacensību uzvarētāji  tika apbalvoti  ar novada domes piemiņas  kausiem, medaļā , balvām un  diplomiem, kurus  pasniedza Juris Gridasovs un novada domes Sporta nodaļas vadītājs un sacensību galvenais tiesnesis Eduards Lihoveckis. Krastā visus dalībniekus jau tradicionāli gaidīja garšīgā zivju zupa, karstā tēja un lielais pīrāgs.


Написать комментарий