Daugavpils slavenākajai diriģentei un pedagoģei pasniegta balva par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā

foto: Jānis Litavnieks
foto: Jānis Litavnieks

Pēdējo gadu laikā mūsu reģiona aktīvākie un radošākie cilvēki tiek apbalvoti ar Latgaliešu kultūras gada balvu „Boņuks”.

Tā tikai izveidota ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks 2013” vairākās nominācijās tika pasniegta 23.februārī Latgales vēstniecībā „GORS”.

Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks” savulaik tika piešķirta vairākiem talantīgiem latgaliešiem. Piemēram, galveno balvu ieguva Daugavpils teātris ar izrādi latgaliešu valodā „Klepernīku pogosta zvaigzne”, kas tika atzīta par labāko iepriekšējā gada projektu latgaliešu kultūrā, ka arī Daugavpils teātra iestudējums „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem.

Šogad par mūža ieguldījumu Latgaliešu kultūrā balvu pasniedza kordiriģentei, mūzikas pedagoģei, sabiedriskai darbiniecei, Goda daugavpilietei Terēzijai Brokai.

Visu mūžu viņa ir veltījusi mūzikai un kultūrai. Kopā ar dzīvesbiedru Staņislavu Broku dibināja Daugavpils Mūzikas vidusskolu. T.Broka vairāk nekā 20 gadus bija jauktā kora „Latgale” diriģente, Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģente. Terēzijas Brokas veikums latviešu un latgaliešu kultūrā novērtēts ar vairākiem apbalvojumiem: Latvijas Nopelniem bagātā mākslas darbiniece, Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece, Kultūras ministrijas balva tautas mākslā un Spīdolas balva, Lielā mūzikas balva, Latvijas Republikas Ministru kabineta goda diploms un balva, Goda daugavpiliete. Turklāt, neskatoties uz vecumu, viņa joprojām ir enerģijas pilna un ļoti dzīvespriecīga.

Portāls Gorod.lv apsveic Terēziju Broku ar pelnītās balvas saņemšanu un novēl veselību, optimismu un ilgu mūžu!
 


Написать комментарий