Zem LR Saeimas un Daugavpils pilsētas domes deputātu dzīvokļu logiem atvērts jauns „spaisu” veikals

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Daugavpils centrā tika slēgts tā saucamo „legālo narkotiku” veikals. Pirms tam veikalu vairākkārt pārbaudīja Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Daugavpils iecirkņa darbinieki un pilsētas jauniešu organizāciju pārstāvji.

Taču prieks par veikala slēgšanu bija neilgs. Aizvadītās nedēļas nogalē minētais veikals sāka darboties Imantas ielā – apkārt esošo māju iedzīvotāji pamanīja, ka to bieži vien apmeklē dažāda vecuma cilvēki.

Sagadīšanās pēc veikals atrodas gandrīz zem divu deputātu – LR Saeimas deputāta Riharda Eigima un Daugavpils pilsētas domes deputāta Jurija Zaiceva – dzīvokļu logiem.

Valsts policijas Latgales reģionā pārvaldē portālam Gorod.lv apstiprināja informāciju par „spaisu” veikala atvēršanu. Izrādās, ka veikala īpašnieki nepārkāpj likumu, jo viņu pārdotās vielas neesot aizliegtās. Kriminālpolicijas darbinieki seko līdzi situācijai šajā „legālo narkotiku” veikalā, bet vienīgais, ko viņi var darīt, - veikt pārbaudes, konfiscēt preces ekspertīžu veikšanai. Ja ekspertīzes rezultātā tiek konstatētas veselībai bīstamas vielas, pārdevējs var tikt saukts pie administratīvās atbildības.

Vairākkārt tika ziņots, ka Latvijas Republikas likumdošana nosaka aizliegto vielu sarakstu un atbildību par to glabāšanu un izplatīšanu. Diemžēl aizliegto vielu saraksts visu laiku tiek papildināts.

Tiesa, likumā tika pieņemti grozījumi, saskaņā ar kuriem Slimību profilakses un kontroles centrs gada laikā var aizliegt kādu vielu lietošanu, ja tiek saņemta informācija par to negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību. Šajā laikā minētā viela tiek izpētīta un, ja tā tiek atzīta par kaitīgu, to iekļauj aizliegto vielu sarakstā. Taču legālo narkotiku ražošanas industrija ātri attīstās, apsteidzot parastu farmācijas jomu.

Jāatzīmē, ka Saeimas deputāte no Daugavpils Marjana Ivanova-Jevsejeva ir nosūtījusi Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim adresētu vēstuli ar virkni jautājumu ar mērķi saņemt informāciju par pašvaldības darbu situācijas kontrolē ar „spaisu” pārdošanu. Deputāti interesē, kādus pasākumus veic Daugavpils pašvaldības policija iespējamo likumpārkāpumu profilaksei saistībā ar „legālo” narkotiku izplatīšanu un lietošanu, un kādas būs pašvaldības darbības saistībā ar jaunās izplatīšanas vietas darbu.



Написать комментарий