Zelta cena sasniegusi 16 nedēļu augstāko atzīmi

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Zelta cena pieaugusi līdz vairāk nekā 16 nedēļu augstākajam līmenim, jo vājāki ASV ekonomikas dati un politiskie satricinājumi Ukrainā palielināja pieprasījumu pēc droša patvēruma investoru līdzekļiem, raksta Bloomberg.

Kopš decembra beigām zelta cena ir pieaugusi jau par 11% un piedzīvo kāpumu jau otro mēnesi pēc kārtas. Pieprasījumu veicina bažas, ka ASV ekonomika neatveseļojas saskaņā ar prognozēm.

Rezultātā zelta stieņa cena aprīļa piegādēm Ņujorkas Comex pieauga par 0,7% līdz 1333 dolāriem par unci. Pirmdien cena sasniedza 1337,1 dolāru, kas ir augstākais līmenis kopš oktobra beigām. Savukārt zelta cena tūlītējām piegādēm pieauga par 0,7% līdz 1332,9 dolāriem par unci.

Kā liecina Kitco News Survey aptauja, 19 no 23 aptaujātajiem ekspertiem prognozēm, ka šajā nedēļā zelta cena turpinās pieaugt, divi paredz, ka tā saruks, bet vēl divi būtiskas izmaiņas neparedz, raksta Reuters.

Šajā nedēļā tirgus dalībnieku uzmanība būs vērsta uz pārskatīto ASV ekonomikas izaugsmes datiem, ilgtermiņa preču pasūtījumiem, kā arī patērētāju noskaņojuma datiem.


Написать комментарий