Žirinovskis: Ja Latvijā atkārtosies Ukraina, mēs aizstāvēsim krievus

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Ukraina ir mākslīgi izveidota valsts un tas, kas tur patlaban notiek, ir mēģinājums to "atraut no Krievijas", šādu viedokli radio Baltkom izteica Krievijas domes vicespīkers Vladimirs Žirinovskis

Žirinovskis uzsvēra, ka viņa partija aizstāv Ukrainas sadalīšanu. "Rietumukrainu atstāt ar galvaspilsētu Ļvovā, visu pārējo - jāatdod Krievijai, jo tur dzīvo vieni krievi," paziņoja Žirinovskis.

Aizbēgušo prezidentu Viktoru Janukoviču Žirinovskis nosauca par "nepieredzējušu, neizglītotu vīreli zem tupeles", kurš vienmēr Rietumu acīs būs vainīgs par notikumiem Kijevā.

Žirinovskis arī uzsvēra, ka Krievijā līdzīgs scenārijs nav iespējams. "Mums ir kaut kas līdzīgs maidanam - Bolotnaja, taču to atbalsta vien procents iedzīvotāju. Krievijā Ukrainas scenārijs nav iespējams," ir pārliecināts Krievijas politiķis.

Runājot par Latviju, Žirinovskis uzsvēra, ka, ja Latvijas krieviski runājošajiem iedzīvotājiem radīsies nopietni draudi, viņa partija aicinās ar militāriem līdzekļiem aizstāvēt šos cilvēkus.

"Latvijā nopietni tiek pārkāptas mazākumtayutību tiesības. Un rietumi klusē un neko nesaka. Tas viss ir vērsts pret Krieviju, kur Rietumus apmierina gan raganas, gan fašist. Tā ir netīrā rietumu spēle. Ja Latvijā notiks kas līdzīgs un jaunie krievi vēlēsies iegūt papildus tiesības, ja viņus apspiedīs, partija aicinās sniegt militāru atbalstu Latvijas krievu iedzīvotājiem," paziņoja Žirinovskis.


Написать комментарий