Ukrainas Rada nobalso par līdzekļu piešķiršanu prezidenta ārkārtas vēlēšanām

foto: rian.com.ua
foto: rian.com.ua

Ukrainas Augstākā Radas deputāti šodien nobalsojuši par 1,96 miljardu grivnu (ap 160733550 EUR) piešķiršanu prezidenta ārkārtas vēlēšanām, vēsta Lenta. ru.

Balsojumā no 376 zēlē reģistrētajiem deputātiem par šādu lēmumu nobalsojuši 352 deputāti.

Jau ziņots, ka Ukrainas parlaments sestdien pieņēmis lēmumu par prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanu no pienākumu pildīšanas un par prezidenta pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu 25.maijā.  Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija jau paziņojusi, ka vēlēšanu kampaņa valstī sāksies rīt, 25. februārī.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs jau paziņojis, ka tuvākajā laikā Augstākajā radā tiks izveidots parlamentārais vairākums, kas savukārt izveidos jauno valdību.

"Jaunās valdības uzdevums - apturēt valsts noslīdēšanu bezdibenī, stabilizēt valūtas kursu, garantēt savlaicīgas algu, pensiju un stipendiju izmaksas, sekmēt uzņēmumu attīstību un jaunu darba vietu radīšanu," sacīja Turčinovs.

Jaunā Ukrainas valdība uzsver, ka bijušais prezidentam Jaunkovičam un viņa pakalpiņiem ir jāuzņemas atbildība par 82 cilvēku bojāeju masu nekārtību laikā Kijevā, kas ilga no 18- 21. februārim. Vienlaikus norādot, ka viņi ir arī atbildīgi par valsts faktisku novešanu līdz bankrotam.


Написать комментарий