Miris filmas 'Murkšķa diena' režisors Harolds Reimiss

Preses foto
Preses foto

Pirmdien, 24. februārī, 69 gadu vecumā savā dzimtajā pilsētā Čikāgā miris slavenais Holivudas režisors, aktieris, producents un scenārists Harolds Reimiss.

Kā vēsta izdevums "Chicago Tribune", Reimiss miris no reta autoimūna limfvadu iekaisuma, kas viņam tika diagnosticēts 2010. gadā.

Savas gandrīz 40 gadus ilgās karjeras laikā Reimiss uzņēmis tādas slavenas komēdijas kā "National Lampoon's Vacation" (1983), "Groundhog Day" (1993), "Analyze This" (1999), "Analyze That" (2002), seriāla "Office" epizodes u.c. filmas.

Pazīstamākā no šīm filmām ir "Murkšķa diena", kas atdzīvināja tradīciju ziemas izskaņā sekot līdzi Pensilvānijas štata Panksatonijas pilsētā mītošā murkšķa ēnai.

Savukārt kā aktieris Remiss filmējies leģendārajā skeču šovā "Saturday Night Live", filmās "Ghostbusters", "Love Affair", "As Good as it Gets", "Knocked Up" un citās. Tāpat viņš bijis viens no ietekmīgā humora žurnāla "National Lampoons" veidotājiem.

Pēdējais lielākais Reimisa kinodarbs bija komēdija "Year One" (2009), kurā viņš pildīja gan režisora, gan producenta, gan scenārista, gan aktiera funkcijas.

Reimiss ir divas reizes precējies un trīs bērnu tēvs.


Написать комментарий