Topošie aktieri jau apmeklē nodarbības Daugavpils teātrī

foto: daugavpilsteatris.lv
foto: daugavpilsteatris.lv

Kā ziņots, Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola ” no jaunā mācību gada plāno organizēt studiju kursu topošajiem aktieriem.

Tiek plānots, ka pirmajā grupā studēs 15 cilvēki vecumā no 18-40 gadiem.

Pirms studiju kursa sākuma jaunieši, kurus interesē aktieru aroda pamati, apmeklē bezmaksas sagatavošanas kursus.

Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nodarbības notiek trīs reizes nedēļā. Tās apmeklē 20 kandidāti, kuri apgūst aktiermākslas pamatus, skatuvisko runu, kustību īpatnības. Sagatavošanas kursu beigās – jūnijā – jauniešiem būs jākārto pārbaudes darbi.

Pēc O.Šapošņikova vārdiem, kursu apmeklētāju sasniegumus vērtēs neliela neatkarīgo ekspertu komisija. Labāko darbu autori saņems papildpunktus, kuri noderēs, stājoties aktieru kursā, ar kuru Daugavpils teātris saista lielas cerības. Jāatzīmē, ka Daugavpils teātris ir vienīgais teātris valstī, kas iestudējumus piedāvās trijās valodās – krievu, latviešu un latgaliešu.

Atgādināsim, ka sākotnēji bija plānots, ka nodarbības pirmā aktieru kursa ietvaros sāksies jau pērn, taču birokrātisko vilcināšanos dēļ nodarbības jauno aktieru kursa ietvaros sāksies 2014.gada 1.septembrī.

Kursa ietvaros teātra mākslu apgūs 2,5 gadu laikā licencētas programmas ietvaros. Kursu noslēgumā absolventi saņems diplomus par profesionālās izglītības iegūšanu un garantēto darbavietu Daugavpils teātrī.

Pēc tam, ja kursa absolventi vēlēsies iegūt bakalaura un maģistra grādu, viņi varēs turpināt izglītības iegūšanu Daugavpils Universitātē vai Latvijas Universitātē.


Написать комментарий