Kurzemē termometra stabiņš pakāpies virs +10 grādiem

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Lai gan kalendārs liecina, ka ir februāris – ziemas mēnesis, laukā jau jūtama pavasara klātbūtne. Par to liecina aizvadītās nedēļas nogalē reģistrētās maksimālās gaisa temperatūras Latvijā – centrālajos rajonos gaiss iesila līdz +7…+8 grādiem, bet Kolkā un Mērsragā pat līdz +9 grādiem.

Arī pirmdien, 24.februārī, teritorijas lielākajā daļā maksimālās gaisa temperatūras atzīmes līdz plkst. 14:00 sasniegušas +5…+9 grādus, bet Kolkā un Mērsragā pat nedaudz virs +10 grādiem. Tikai pašos dienvidaustrumu rajonos gaisa temperatūra pieturās ap 0…+2 grādiem.

Arī šīs nedēļas turpinājums gaidāms līdzīgs: dienā lielākoties spīdēs saule, būtiski nokrišņi nav gaidāmi un gaisa temperatūra sasniegs +3… +8 grādus. Savukārt nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, BNN noskaidroja Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nedēļas nogalē jau debesis pakāpeniski aizklās mākoņi, līdz ar to naktīs gaiss tik ļoti vairs neatdzisīs, bet arī dienā gaisa temperatūra gaidāma par 2-4 grādiem zemāka nekā nedēļas sākumā.

Visā periodā Latvijā valdīs dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas pakāpeniski pierims, bet jauna nokrišņu zona Latviju sasniegs tikai nākamās nedēļas sākumā.


Написать комментарий