Daugavpils novadā atkal organizē jaunatnes vasaras nometnes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jautājums par vasaras nometņu organizēšanas konkursa nolikuma apstiprināšanu galīgi tiks izlemts ceturtdien, 27. februārī, kad Daugavpils novada domē notiks kārtējā deputātu sēde.

Tomēr par dažām izmaiņām konkursa nolikumā, kurš novadā notiks otro reizi, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Iluta Kriškijāne jau pastāstīja divu pastāvīgo komiteju – Izglītības, kultūras un sporta, kā arī Finanšu komitejas locekļiem.

„Konkursa mērķis, tāpat kā pērn, ir atbalstīt jaunatnes brīvā laika organizēšanas pasākumus un organizēt neformālas vasaras nometnes Daugavpils novadā. Savukārt virkne uzdevumu tiks papildināta ar tādiem punktiem, kā veicināt iekļaušanu sabiedrībā jauniešus, kuri ir pakļauti riskam (daudzbērnu ģimeņu, bērnu namu, skolu nepabeigušos jauniešus)”, – sāka I. Kriškijāne.

Pēc jaunatnes lietu speciālistes vārdiem par konkursa dalībniekiem varēs kļūt Daugavpils novada pašvaldības iestādes, kā arī nevalstiskās organizācijas, kuras ir reģistrētas LR Uzņēmumu reģistrā un strādā Daugavpils novada teritorijā. Turklāt katrs pagasta var iesniegt ne vairāk kā divus pieteikumus.

„Projektu konkursa ietvaros tiks atbalstīti dienas un diennakts vasaras nometņu organizēšanas pasākumi jauniem cilvēkiem no 13 līdz 18 gadu vecumam. Šiem pasākumiem jāveicina dalībnieku sociālo un radošo, jaunu zināšanu un iemaņu attīstība, izmantojot formālas un neformālas mācību metodes, jēdzienu par integrācijas procesiem, veicinot starpkultūru dialogu un sadarbību starp nometņu dalībniekiem. Jāņem vērā, ka vienas nometnes ilgums nedrīkst pārsniegt 10 dienas”, – atzīmēja I. Kriškijāne.

Runājot par finansējumu, maksimālā pieprasījuma summa vienas nometnes organizēšanai sastāda 11 400 eiro, bet kopējais balvu fonds sastāda 5 700 eiro.

Diskusijas gaitā deputāte Janīna Kursīte atzīmēja, ka nākamgad balvu fonda summa būtu jāpalielina. Pēc tam Daugavpils novada domes deputāti pieņēma lēmumu nodot šo jautājumu izskatīšanai nākamajā deputātu sēdē, kura notiks 27. februārī.

 


Написать комментарий