Turpinās konkurss par tramvaju piegādi Daugavpilī, jautājumi tiek risināti darba kārtībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms dažām dienām plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis devies uz Milānu, tāpat kļuva zināms, ka ārzemju komandējumā bija devusies arī jauna AS „Daugavpils satiksme” valdes locekle Sabīne Šņepste, kura koordinē projektu par tramvaju piegādi Daugavpilī.

Sabīne Šņepste paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņas komandējums uz Itāliju neesot saistīts ar tramvaju infrastruktūras modernizācijas projektu, bet notika starptautiskā pieredzes apmaiņas projekta ietvaros, kuru realizē pilsētas Dome.

Runājot par konkursu par tramvaju piegādi, projekta koordinatore paziņoja, ka atklāta konkursa tehniskā dokumentācija esot brīvi pieejama, tādēļ pašvaldībai neesot zināms, cik daudz pretendentu ir ar to iepazinušies. Domē esot griezies tikai viens interesents, kuram bija radies jautājums par dokumentu valodu. Pretendentu pieteikumi iesniedzami līdz 27.martam, un pretendentu sūdzības parasti tiek saņemtas šī termiņa beigās, paskaidroja S.Šņepste.

Runājot par citiem darbiem projekta ietvaros, jāatzīmē, ka joprojām turpinās konkurss par apakšstaciju modernizāciju. Iepriekšējo konkursu esot uzvarējusi firma „Binders”, kura, pēc S.Šņepstes vārdiem, pēc konkursa paziņoja, ka aprīkojums jāuzstāda nedaudz savādāk, nekā bija sākotnēji plānots. Pašvaldība esot atteikusies, jo šajā gadījumā būtu jārīko jauns konkurss. Pagājušā gada augustā līgums ar firmu „Binders” tika lauzts, komersantam tika uzlikts naudas sods – 85 tūkst. latu, kurus atļāva novirzīt papilddarbiem projekta ietvaros. Patlaban apakšstaciju modernizācijas ietvaros nav izpildīti vairāk kā 70% darbu.

Projekta daļā, kuras ietvaros plānota tramvaja sliežu rekonstrukcija, jāpabeidz neliels darba apjoms, būvnieki sola, ka darbi tiks pabeigti šopavasar, atzīmēja projekta koordinatore.


Написать комментарий