DNB Latvijas barometrs: Pieaug optimisms par ekonomiskās situācijas attīstību Latvijā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Latvijā uzlabojies iedzīvotāju kopējais noskaņojums, turklāt nākotnē iedzīvotāji lūkojas daudz cerīgāk nekā 2013.gada beigās – pēc vairāku mēnešu ilgas «atrašanās» mīnus zīmē šī gada sākumā nākotnes vērtējums pakāpies līdz +2 punktiem, liecina jaunākā DNB Latvijas barometra pētījuma rezultāti.

Tikmēr, neskatoties uz to, ka pašreizējais ģimeņu materiālais stāvoklis tiek vērtēts kā viduvējs, iedzīvotāji kopš pagājušajā gada rudens, prognozējot tā iespējamās izmaiņas nākotnē, ir arvien optimistiskāk noskaņoti – ja 2013.gada septembrī vērtējuma indekss bija -3 punkti, tad tagad jau +4 punkti.

Pētījuma rezultāti liecina arī, ka pēc Laimdotas Straujumas vadītā Ministru kabineta apstiprināšanas šomēnes salīdzinoši atzinīgāk nekā iepriekš iedzīvotāji vērtējuši valdības darbu – tā vērtējuma indekss pieaudzis par četriem punktiem.

Jāpiebilst, ka īpaši nozīmīgs optimisma kāpums vērojams arī iedzīvotāju vērtējumā par ekonomiskās situācijas attīstības perspektīvām – vērtējuma indekss no -4 punktiem 2013.gada nogalē palielinājies līdz +1 punktam šī gada sākumā.

Tuvojoties desmitajai gadadienai kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībai (ES), iedzīvotāji lūgti izteikt viedokli par to, vai pašlaik jūtas kā pilntiesīgi ES pilsoņi, kādi ir būtiskākie ieguvumi un zaudējumi no Latvijas dalības ES un kā, viņuprāt, visefektīvāk var ietekmēt lēmumus, kas tiek pieņemti ES līmenī.


Написать комментарий