Zinātnieki ir noskaidrojuši, kādā diennakts laikā cilvēki jūtas laimīgāki

foto: eva.ru
foto: eva.ru

ASV Kornelas universitātes zinātnieki analizēja 84 pasaules valstu teju 500 tūkst. cilvēku ierakstus mikroblogos, vēlēdamies noskaidrot, kad cilvēki jūtas laimīgāki. Izrādījās, ka prieks un pozitīvās emocijas pārpilda cilvēkus no rīta.

Labu noskaņojumu nosaka tas, ka nakts laikā organisms ir atjaunojies un ir atpūties no dienas stresiem. Bet pēc rīta mundruma līdz ar katru stundu noskaņojums pasliktinās, bet vakarā sasniedz minimumu, – ziņo eurosmi.ru.

Zinātnieki pamanīja, ka vairākums cilvēku, pamostoties ir laimīgi. Īpaši labi cilvēki jūtas brīvdienās un svētku dienās, kad pastāv iespēja pamosties saskaņā ar bioloģisko pulksteni, nevis pēc modinātāja zvana. Darba dienās cilvēks no rīta ir laimīgāks, bet pēc nākas doties uz darbu, darba dienas laikā pārdzīvot stresu un spriedzi.

Darba dienās cilvēks nevar dzīvot saskaņā ar saviem bioloģiskajiem ritmiem, kas būtiski ietekmē noskaņojumu. Neizguļoties dienas laikā, cilvēks jūt miega nepieciešamību, bet nevar atļauties to apmierināt. Tādēļ rīta možumu nomaina sapīkums, niknums un uzmanības zudums.

ASV zinātnieki iesaka laba noskaņojuma saglabāšanai izvairīties no saskarsmes ar agresīviem un pesimistiski noskaņotiem cilvēkiem, nesteigties, veicot darbu, un nelielas atelpas dienas laikā.

 


Написать комментарий