Krievija asi vēršas pret Ukrainas pagaidu valdību un Rietumiem

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Krievija 24.februārī nodēvējusi jaunieceltās Ukrainas augstākās amatpersonas par diktatoriem un nosodījusi Rietumvalstis, kas palīdzējušas tām nākt pie varas. Tikmēr Krimā pēc prokrieviski noskaņota mītiņa Sevastopoles pilsētas grožus pārņēmis krievu uzņēmējs.

Krievijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka Ukrainas jaunā vara valstī pārkāpj krievvalodīgo un citu minoritāšu tiesības.

Premjerministrs Dmitrijs Medvedevs sacījis, ka Maskavas Kijevai solītā finansiālā palīdzība netiks izmaksāta, kamēr valstī pie varas nebūs «normālas, likumīgas valdības».

Krievija nākusi klajā ar asajiem izteikumiem pēc tam, kad Ukrainā izdots orderis no amata atceltā prezidenta Viktora Janukoviča arestam un saspīlējums pieaudzis Ukrainai piederošajā Krimas pussalā.

Krimas pilsētā Sevastopolē, kur izvietota galvenā Krievijas Melnās jūras flotes bāze, 24.februārī pie pašvaldības ēkas sapulcējušies vairāki simti prokrieviski noskaņotu protestētāju.

Pēc piecas stundas ilgas protesta akcijas Sevastopoles dome nolēmusi ļaut mēra amatā stāties krievu izcelsmes uzņēmējam Aleksejam Čalijam, raksta Financial Times.

Par Krievijas reakciju un rīcību bažas paudusi Eiropas Savienība, kas pirmdien centusies mazināt saspīlējumu valstu attiecībās.

Eiropas Komisija paziņojusi, ka pagaidām neturpinās sarunas ar Kijevu par Asociācijas un brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu un gaidīs līdz pie varas nāks likumīga valdība pēc maijā paredzētajām vēlēšanām.


Написать комментарий