Noslēgusies sabiedriskā apspriešana par maksas autostāvvietas ierīkošanu Cietoksnī: vairākums daugavpiliešu ieceri atbalstījis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpilī līdz pirmdienai, 24.februārim, notika sabiedriskā apspriešana par maksas autostāvvietas ierīkošanu Cietokšņa teritorijā.

Zemsgabalā Imperatora ielā 6a plānots ierīkot 48 vietu autostāvvietu. Apspriešanas laikā tika saņemtas gandrīz 70 aptaujas lapas, 15 no tām ir nederīgas. 34 respondenti atbalstīja projektu, 18  - bija pret.

Pilsētniekus, kuri ir pret autostāvvietas būvniecību, uztrauc, vai autostāvvieta nebojās Cietokšņa vēsturisko ainavu, tāpat viņi nav apmierināti ar ieceri likvidēt tuvumā esošo sporta laukumu, kas esot ļoti populārs – daudzi bērni spēlē futbolu un sporto.

Būvniecības ieceres prezentācijas laikā 13.februārī firmas-projektētāja pārstāvis norādīja, ka tika izskatīti dažādi minētā zemesgabala izmantošanas varianti. Tie visi esot saistīti ar nepieciešamību ieguldīt līdzekļus un meklēt investorus, jo bez viņu palīdzības grūti kaut ko izdarīt. Tomēr nekustamā īpašuma īpašnieki šajā gadījumā ir ieinteresēti vēsturisko pieminekļu saglabāšanā Cietokšņa teritorijā.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Pilsētplānošanas un būvniecības departaments jautājumu gatavos izskatīšanai Daugavpils pilsētas domes sēdē aprīļa beigās. Likums nosaka, ka sabiedriskās apspriešanas rezultāti deputātu izskatīšanai nododami ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc apspriešanas sākuma.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu vienā no preses konferencēm, atzīmēja, ka cietokšņa labiekārtošana, tostarp autostāvvietas ierīkošanas iecere, ir jāatbalsta.


Написать комментарий