Tūristiem tagad ir pieejams kartes ar dažādiem Latgales tūrisma maršrutiem

foto: visitlatgale.com
foto: visitlatgale.com

Aizvadītajā nedēļā Līvānu amatniecības un mākslas centrā norisinājās mobilā konferencē „Vietējo identitātes produktu attīstība izmantojot inovatīvo marketingu lauku tūrismā” Latvijas un Lietuvas tūroperatoriem un žurnālistiem.

Zīmīgi, ka konferencē ar prezentāciju par tūrisma piedāvājumu un attīstību Daugavpils novadā piedalījās arī Daugavpils novada pašvaldības aģentūra „TAKA”.

Aģentūras tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova paziņoja portālam Gorod.lv, ka projekta ietvaros nācis klajā Latgales vietējo rīcības grupu izstrādātais kartogrāfiskais materiāls ar Latgales VIP (vietējais identitātes produkts) tūrisma maršrutiem.

„Kartogrāfiskā materiāla komplekts sastāv no divām kartēm – lauku tūrisma piedāvājuma Lietuvā (Trakai, Zarasai) un Latvijā (Dienvidlatgale). Tūrisma kartē iekļauti pieci dažādu sarežģītību maršruti visām mērķa grupām - "Laivu maršruts Latgalē", "Latgale: visinteresantākais un unikālākais", "Ar draugiem uz zilo ezeru zemi", "Latgales dabas ainavu gleznainais koleidoskops" un "Tūrisma maršruts ģimenēm". Informācija tulkota latviešu, lietuviešu, poļu un krievu valodās. Materiāls apkopo jaunus un vēl neiepazītus lauku tūrisma labumus, kas veido unikālo Latgales vietējo identitātes produktu”, pastāstīja M.Kiseļova.

Tūrisma speciāliste atzīmēja, ka mobilās konferences dalībniekiem bija iespēja noklausīties prezentācijas no lielākajiem Latgales tūrisma informācijas centriem – Līvāniem, Preiļiem, Aglonas, Krāslavas, Dagdas, dalīties pieredzē, nodibināt kontaktus.

Pēc konferences tūroperātoriem un žurnālistiem tika piedāvāta 2 dienu ekskursija pa Latgali, kur Daugavpils novadā viņi apmeklēja Naujenes Novadpētniecības muzeju.

 


Написать комментарий