Pirktāko lietoto auto līderis Latvijā – Volkswagen

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pagājušā gada laikā lietoto automobiļu tirgū dominēja Vācijā ražoti automobiļi – astoņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem transportlīdzekļiem Latvijā ir ražoti Vācijā.

Popularitāti valstī saglabājuši Volkswagen markas automobiļi, turklāt, salīdzinot ar 2012.gadu, šīs markas automobiļu popularitāte valstī pat pieaugusi, liecina transporta sludinājumu portāla Autoplius.lv dati.

Visvairāk Latvijā 2013.gadā tika pārdoti Volkswagen Golf markas automobiļi (2,8 tūkstoši). Otrajā vietā ierindojas Volkswagen Passat (2,6 tūkstoši), bet trešajā – arī Vācijas ražotāja Audi modelis A4 (2,4 tūkstoši).

«Vācijā ražotie automobiļi ir ļoti populāri arī pārējās Baltijas valstīs. Igaunijā septiņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem automobiļiem ir ražoti Vācijā. Lietuvā šis skaitlis ir vēl lielāks – pat deviņi no desmit. Vācu ražotāju vidū izteikti līderi ir Volkswagen markas automobiļi. Mūsu valstī šie automobiļi vienmēr ir bijuši ļoti populāri un katru gadu tie tiek pārdoti aizvien vairāk, kaut arī ar nelielu pārsvaru (15-17%),» stāsta Autoplius.lv pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Par 56% vairāk nekā 2012.gadā tika pārdoti arī Zviedrijā ražotie Volvo V70/XC70 markas automobiļi. Pērn tika pārdots 2 100 šīs markas automobiļu. Tāds lēciens ļāvis šim Volvo modelim pacelties uz ceturto vietu visvairāk pārdoto automobiļu desmitniekā. Piektajā vietā – Audi A4, kas par trešdaļu uzlabojis 2012. gada rezultātus – to nopirkuši 1,9 tūkstoši latviešu.

«Pirms eiro ieviešanas valstī ļoti populāri kļuva BMW automobiļi – 3. un 5.sērijas BMW pārdoti attiecīgi par 58% un 60,3% vairāk nekā 2012. gadā. Tāpēc šie salīdzinoši dārgie automobiļi iekļuva visvairāk pārdoto automobiļu TOP 10 un ieņēma 6. un 7.vietu,» uzsver Mālnieks.

3.sērijas BMW iegādājušies 1,4 tūkstoši, bet 5.sērijas BMW – 1,2 tūkstoši autovadītāju.

Pēc automobiļu tirgus eksperta teiktā, neņemot vērā to, ka kaimiņi igauņi brauc ar dārgākiem automobiļiem nekā latvieši, viņi visbiežāk izvēlas Audi, BMW un Mercedes-Benz automobiļus.

Astotajā vietā visvairāk pārdoto lietoto automobiļu TOP 10 – Volvo S40/V40/V50. Devīto un desmito vietu dala divi Opel modeļi – Astra un Zafira.

«Visvairāk pārdoto automobiļu TOP 10 ir tie automobiļi, kas valstī tika importēti visvairāk. Pagājušā gada laikā vien importēti gandrīz desmit tūkstoši Volkswagen markas auto.,» teic Mālnieks.

Tāpat Latvijā daudz importēts arī Volvo (6 tūkstoši) un Audi marku automobiļu (5,6 tūkstoši).


Написать комментарий