Stipros plūdus Lielbritānijā varēja izraisīt globālā sasilšana

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Lielbritānijas meteoroloģiskā dienesta galvenā konsultante Džūlija Slingo paziņoja par to, ka uz jautājumu „Kas konkrēti provocēja plūdus valstī” nav viennozīmīgas atbildes, bet viss liecina par to, ka tās ir globālo klimata pārmaiņu sekas.

Pieņēmumu par to, ka globālā sasilšana arī turpmāk izraisīs stipras lietus gāzes Lielbritānijā, pagaidām nevar atspēkot. Plūdu pamatā ir ledāju kušana, kuru ir radījusi globālā sasilšana, – ziņo tgdaily.ru.

Lielbritānijā jau ir applūdinātas daudzas mājas, tāpat ir applūdušas trases un nav zināms, kas var notikt nākotnē. Tās ir ļoti smagas sekas, kuras turpmāk var novest pie kontinenta applūšanas, Varbūt plūdi beigsies, bet var būt vispār appludinās visu valsti. Bet jācer uz labāko, jātic, ka nākotnē viss būs labi.

Pērnā gada decembrī valstī tika izsludināti 130 brīdinājumi par plūdu draudiem, bet 2012. gadā tie bija tikai 9. Tāpat ūdens turpina appludināt dažādas valsts daļas. Sinoptiķi šo klimatisko situāciju sauc par „ārkārtēju”.

Plūdi Lielbritānijā ir brīdinājums par to, ka tuvākajā laikā daļa Eiropas kontinenta tiks applūdināta. Tagad jau notiek Arktisko un Atlantisko platuma grādu zonu virknes nobīde, bet Ledus okeāns jau virzās uz sauszemi.

Klimata pārmaiņas notiek, jo kūst Grenlandes ledāji, okeāna līmenis paceļas, un siltā Golfa straume atdziest, jo ir notikusi avārija Meksikas līcī.


Написать комментарий