Nezināms vīruss skar ASV bērnus 1

foto: segodnya.ua
foto: segodnya.ua

Amerikas mediķi ceļ trauksmi. Ar nezināmu saslimšanu, kura ir līdzīga poliomielītam, jau ir saslimuši vairāki desmiti bērnu Kalifornijas štatā.

Nezināmajai slimībai ir vienādi simptomi: paralizētas ekstremitātes un ļoti mazas izveseļošanās izredzes. „Mēs novērojam skumju ainu. Vienā no veiksmīgākajiem gadījumiem bērns faktiski pazaudēja vienu ekstremitāti. Sliktākajos gadījumos bērniem ir paralizētas rokas un kājas. To visu pavada elpošanas nepietiekamība”, – pastāstīja bērnu neirologs Kits van Harens.

Pirmais šīs slimības gadījums tika fiksēts 2012. gadā, ziņo USA Today. Par tās upuri ķluva 2 gadus vecā Sofija Džarvisa no Berklijas pilsētas. Meiteni aizveda uz slimnīcu un ārsti pēc viņas apskates nolēma, ka bērnam ir astma. Tomēr drīz vecāki saprata, ka bērnam viss nav kārtībā ar ekstremitāšu funkcijām. Viņa mēģināja kaut ko satvert ar kreiso roku, bet nespēja, – ziņo dni.ru.

Meiteni nosūtīja uz citu klīniku. Viņu ārstēja ar steroīdiem un imunoglobulīna injekcijām. Tādējādi ārsti nolēma stimulēt antivielu izstrādi bērna organismā, lai tas varētu cīnīties ar vīrusiem un baktērijām. Bet ārstēšana nepalīdzēja. Sofijai ir paralizēta kreisā roka, kā arī slikti funkcionē kreisā kāja. Turklāt meitenei ir elpošanas problēmas.

Saskaroties ar virkni šādu gadījumu, ārsti sāka celt trauksmi un nolēma, ka bērni saslimst ar kaut kādu jaunu slimību. „Mēs nevaram pateikt, cik bērni šobrīd ir slimi, bet iespējams, ka Kalifornijā viņu skaits sastāda teju 25”, – atzīmēja Kits van Harens. Vidējais inficēto bērnu vecums ir 12 gadi.

Kalifornijas Veselības aizsardzības departaments brīdināja visas klīnikas par nepieciešamību paziņot varas iestādēm par visiem gadījumiem, kuri ir līdzīgi poliomielītam. Kā ziņo mediķi, runa nav par poliomielītu, kurš radīja lielus draudus 20. gs. pirmajā pusē, bet patlaban, pateicoties vakcīnām, tas nav bīstams.

Tomēr pacientiem ir ļoti līdzīgi simptomi: bērni zaudē iespēju kustināt ekstremitātes, tādēļ iestājas muskuļu atrofija. Turklāt analīzes apstiprināja, ka tas nav poliomielīts. Slimības gadījumu vairākuma iemesls nav zināms.


Написать комментарий

Vakcīnas, vakcīnas, vakcīnas. Jo to vairāk, jo vairāk šādu dīvainu lokālu vīrusu.