Polija nekļūs par Ukrainas donoru, kamēr tā neatrisinās korupcijas problēmu

foto: biznes.interia.pl
foto: biznes.interia.pl

Polijas varas iestādes negrasās kļūt par „korumpētās Ukrainas donoru”, kurai vispirms jāsagatavojas starptautiskās finanšu palīdzības saņemšanai. Par to paziņoja Polijas valdības vadītājs Donalds Tusks preses konferencē Belostokā.

„Polijai jābūt ieinteresētai par Ukrainas ekonomisko un finanšu stabilitāti, bet mēs nevaram „kāpt ārā no ādas”. Tā nevar būt, ka Polija būs galvenais donors, kurš piešķirs savus līdzekļus”, – teica Tusks, ziņo PAP. Viņš piebilda, ka, pateicoties šiem līdzekļiem, Ukrainai jāmainās, jo pretējā gadījumā „kārtējos 100 miljardus dolāru saņems oligarhu grupa, bet valsts paliks tādā pašā nelaimē”.

Iepriekš pirmdien Ukrainas Finanšu ministrija aicināja rīkot starptautisko donoru konferenci finanšu palīdzības vākšanai, novērtējot valsts vajadzības 2014. un 2015. gadā 35 miljardu dolāru apmērā. Finanšu ministrija atzīmēja, ka tuvākās nedēļas vai divu nedēļu laikā cer saņemt partnervalstu līdzekļus, kuru vidū ir Polija un ASV, – ziņo rosbalt.ru.

Iepriekš Gazeti Wyborcza tika publicēts aicinājums Polijas varas iestādēm izpirkt Ukrainas valsts obligācijas 1 miljarda dolāru vērtībā ukraiņu atbalstam uz Polijas iekšējo valūtas rezervju rēķina, kuras sastāda vairāk nekā 100 miljardus dolāru.

Kā raksta UNIAN, politiķi un analītiķi atzīmē, ka Ukraina atrodas uz maksātnespējas robežas, un tai ir ļoti nepieciešams finanšu atbalsts ekonomiskās situācijas stabilizēšanai.   

 


Написать комментарий