Daugavpils novada Sporta skola sagatavojusi pašnovērtējuma ziņojumu un dalījusies nākotnes plānos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā publicēts Daugavpils novada domes Sporta skolas ziņojums par aizvadītajā gadā paveikto un nākotnes plāniem.

Saskaņā ar publicēto informāciju, Sporta skola īsteno 5 sporta izglītības programmas, kurās mācās 175 bērni un jaunieši. Sporta skolā strādā 10 treneri.

Vieglatlētikas nodarbības notiek Vaboles, Sventes un Špoģu vidusskolu sporta zālē un stadionā, kā arī Daugavpils stadionā „Celtnieks” un Višķu pagasta stadionā. Savukārt brīvās cīņas nodarbības norisinās Naujenes Jaunatnes iniciatīvas un sporta centra sporta zālē, Kumbuļu saieta namā un Silenes pamatskolas sporta zālē.

Boksa treniņi notiek Kalkūnu pagasta sabiedriskajā centrā „Kaleidoskops”.

Sporta skola iesniegusi arī ziņas par izglītojamo sasniegumiem 2013.gadā. Aizvadītajā gadā galvenās sacensības bija Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, kur brīvās cīņas sportisti treneru Andreja Andrijanova un Andžeja Plisko vadībā izcīnīja vienu otro un 3 trešās vietas.

Latvijas jauniešu čempionātos dažādās vecuma grupās 4 Skolas izglītojamie kļuva par Valsts čempioniem, 4 izcīnīja otrās vietas un 2 – trešās.
Atzīstami starti arī dažādās starptautiskajās un vietējās sacensībās Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, gandrīz visās, neskatoties uz sīvo konkurenci, vismaz viens Daugavpils novada Skolas sportists kāpa uz goda pjedestāla.

Vieglatlēti Olimpiādē izcīnīja vienu sudraba godalgu augstlēkšanā. Kā lielākie panākumi tika atzīmēti treneru Sergeja Petrakova un Jāņa Petrovska audzēkņu izcīnītās 3 bronzas medaļas dažādu vecuma grupu Latvijas čempionātos, treneru Janas un Dmitrija Hadakovu un Marijas Šaršunes audzēkņu izcīnīto 1.vietu meiteņu komandām un 3.vietu zēnu komandām Latvijas Republikas skolēnu sporta spēļu sacensībās, kā arī Ērika Guseva labo startu un izcīnīto 3.vietu Eiropas bērnu spēlēs Čehijā.

Zīmīgi, ka jaundibinātā Skolas boksa nodaļa 2013.gadā piedalījās tikai 2 sacensībās, toties Latvijas Jaunatnes čempionātā trenera Gļeba Zujeva audzēkņi jau spēja izcīnīt 6 medaļas, tostarp 2 zelta medaļas.

Atgādināsim, ka pagājušā gada rudenī izglītības iestādes nosaukums tika grozīts – tā vairs nav Bērnu un jauniešu sporta skola, turklāt skolas nolikumā tika iekļauta papildprogramma – boksa sekcija.

Sporta skolas plānos ir sadarbībā ar novada domi pirms svarīgākajām sacensībām organizēt mācību – treniņu nometnes; pilnveidot sasniegumu vērtēšanu, uzsākt vienotas datu bāzes izveidi; pilnveidot sadarbības formas, kas veicinātu audzēkņu un vecāku līdzdalību skolas dzīvē un līdzatbildību par sava bērna sportiskajiem sasniegumiem un iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu; izveidot skolas mājas lapu, sniegt informāciju tajā par skolas darbu un sasniegumiem; veidot skolas bibliotēku ar mācību literatūru, metodisko materiālu; plānot un strukturēt skolas pašvērtēšanas sistēmu; paplašināt skolas ģeogrāfiju, atverot Skolas treniņu grupas pagastos, kur to nav; rīkot atklātās skolas sacensības brīvajā cīņā.

 


Написать комментарий