Septiņi pilsonības pretendenti no Daugavpils solīs uzticību Latvijai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 27. februārī Daugavpils Pilsonības un imigrācijas lietu pārvaldes nodaļā notiks neparasta ceremonija.

Tieši pusdienlaikā 7 Latvijas pilsonības pretendenti svinīgā atmosfērā solīs uzticību savai valstij. Pēc tam tiks izdots valdības rīkojums saskaņā, ar kuru šiem cilvēkiem piešķirs Latvijas Republikas pilsoņa statusu. Uzticības solījums noslēdz naturalizācijas procesu.

Lai saņemtu mūsu valsts pilsoņa pasi, jānokārto latviešu valodas, valsts Satversmes un himnas zināšanu eksāmeni, kā arī Latvijas vēstures eksāmens.

Jauno valsts pilsoņu solījuma nodošanas svinīgajā ceremonijā piedalīsies Daugavpils pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis un PILP Daugavpils nodaļas vadītāja Irēna Surgofte-Kokina.

Saskaņā ar labojumiem Pilsonības likumā, kuri stājās spēkā no pērnā gada 1. oktobra, personām, kuras iegūst pilsonību naturalizācijas kārtībā, jānodod uzticības solījumu Latvijai svinīgās ceremonijas laikā.

Pēc Latvijas Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas vārdiem pilsonība nav tikai pase, tā ir cieša saikne ar savu valsti, piederība un uzticība tai. Būt pilsonim nozīmē cienīt nacionālās tradīcijas, vēsturi, kultūru un valodu.


Написать комментарий