Daugavpilī tūristu kļūst vairāk, bet pretendēt uz apmeklētākās vietas titulu nenākas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem viesnīcu sfērā ir novērojams stabils apkalpojamo viesu skaita pieaugums.

Tā, viesnīcās un citās tūristu nakšņošanas vietās 2013. gada otrajā ceturtdaļā tika apkalpoti 1,8 milj. tūristu, kas par 11,8% vairāk salīdzinājumā ar tādu pašu 2012. gada periodu. Populārākā tūrisma pilsēta, tāpat kā agrāk, bija Rīga (83,2% no kopējā tūristu skaita), tālāk seko Jūrmala (7,7%) un Siguldas novads (1,3%).

Pēc CSP informācijas Daugavpili patlaban apsteidz arī Liepāja, kurā pērn apmetās 1,2% tūristu no kopējā skaita. Daugavpilī tika apkalpots tikai 1,1% tūristu no kopējā ceļotāju skaita.

CSP speciālisti pēc pēdējo 10 gadu rādītāju novērtēšanas nonāca pie secinājuma, ka ārzemju tūristu skaits ir pieaudzis divas reizes, kas liecina par realizēto mārketinga pasākumu: ārzemju izstāžu, reklāmas pasākumi ārzemēs un piedalīšanās ārzemju tūrisma tirgos efektivitāti.
Salīdzinājumā ar 2012. gada rādītājiem apkalpoto tūristu skaits ir pieaudzis par 14%.

Interesanti, ka vairākums ārzemju tūristu Latvijā ierodas no kaimiņvalstīm – Baltkrievijas (šīs valsts tūristu skaits pieauga par 36%), Krievijas (par 33,5%), kā arī Igaunijas (par 21,3%) un Lietuvas (par 17%).

Neskatoties uz to, ka Daugavpils un novads neiekļūst populārāko Latvijas tūrisma vietu trijniekā, saskaņā ar Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) 2013. gada atskaiti, tūristu skaits Daugavpils novadā salīdzinājumā ar 2012. gadu tomēr pieauga, sasniedzot 42 012 cilvēku atzīmi. Turklāt vairākums tūristu, kuri nolēma nakšņot Daugavpilī, pieauga par 10%.

Kopumā Daugavpils novada TIC apkalpoto tūristu skaits pieauga par 14,86%. Lielākā ceļotāju daļa ir Latvijas iedzīvotāji, pēc tam seko Krievijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas un citu valstu tūristi.


Написать комментарий