Facebook mēģinās piesaistīt vēl piecus miljardus lietotāju

foto: prochurchtools.com
foto: prochurchtools.com

Kamēr planētas Ziemeļu puslodē mobilo tehnoloģiju ražotāji sacenšas par lielākiem, gaišākiem ekrāniem, dienvidos, lai arī ar vājāku piekļuvi internetam, dzīvo pieci miljardi iespējamo Facebook lietotāju.

Izdarījis šādu aplēsi, sociālais tīkls arī nospraudis mērķi ieiet attīstības valstu tirgos un jau saskāries ar infrastruktūras radītiem ierobežojumiem.

Jauno lietotāju pieplūdumu Facebook saredz Āfrikā, Āzijā un Dienvidamerikā, tomēr tehnoloģiskais atbalsts un interneta pārklājums tur krietni atšķiras no tā, kas sociālajam tīklam ļāvis salīdzinoši viegli izplesties Ziemeļamerikā un Eiropā.

Tehnoloģiskos «izaicinājumus» Nigērijas galvaspilsētā Lagosā šonedēļ pēta Radžavans Srinivasans (Ragavan Srinivasan), kurš Facebook atbild par sociālā tīkla lietojumprogrammu mobilajās datorierīcēs ar Android operētājsistēmu.

«Šeit nav platjoslas LTE bezvadu sakaru standarta (4G sakaru tehnoloģijām). Šeit tālruņiem ir vāji savienojumi ar 2.5G torņiem. Daudzviet iespēja uzlādēt tālruni ir tikai reizi nedēļā, kad pilsētā iebrauc kravas auto ar šim nolūkam paredzētiem akumulatoriem.

Savukārt operatora noteikto mēneša datu plūsmas ierobežojumu var iztērēt, augšupielādējot vienu fotoattēlu,» tā Srinivasans.

Tomēr Facebook ir apņēmības pilns ieiet jaunajos tirgus. Wired raksta, ka 24.februārī uzņēmuma izpilddirektors Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) šai saistībā pavēstījis, ka lietojumprogrammu izstrādātājiem vietnē internet.org būs iespēja pārbaudīt, vai to izstrādājumus «pavilks» attīstības valstu mobilā interneta tīkli.


Написать комментарий