Dainis Dukurs: Es ar savu darbu gribu būt labākais Latvijā un pasaulē

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Es ar savu darbu gribu būt labākais Latvijā un pasaulē – tas ir mans mērķis, uz kuru es tiecos, intervijā portālam mixnews.lv teica skeletona treneris Dainis Dukurs.

Dukura sapnis ir izveidot skeletona akadēmiju, kuras ietvaros strādātu ar talantīgiem jauniešiem.

"Es gribu strādāt ar talantiem, vēl ar kādiem jauniem cilvēkiem. Negribu vienkārši strādāt strādāšanas pēc, nedomājot par mērķi un rezultātiem. Ja līdz tam nonāksim, būšu diezgan skarbs attiecībā pret tiem, kas būs slinki vai negribēs kaut ko darīt, nebūs motivēti, jo mēs strādājam ar visaugstāko motivācijas līmeni. Es negribu nolaisties tik zemu, lai vienkārši strādātu, lai saņemt atlīdzību," atzina Dukurs.

Latvijas labāko skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru treneris atzīst, ka impulsu tālākam darbam devis arī Leldes Priedulēnas veiksmīgais starts Sočos.

"Meitene, kas nopietni ir trenējusies divus gadus, Olimpiādē izcīna 14.vietu. Tas liek domāt, ka mums ir spēcīgs treneru kolektīvs, esam gana gudri, lai savas zināšanas nodotu tālāk un atstātu šeit, Latvijā," skaidro Dainis Dukurs, piebilstot, ka treneru komanda, ar kuru strādā, ir viena no labākajām pasaulē.

Dukurs arī informēja, ka 1.martā notiks kārtējā skeletonistu atlase, kurā tiks "taisīta ļoti smalka selekcija".

"Mēs varam strādāt ļoti koncentrēti un ātri, bet mums ir vajadzīgi šie tīrradņi. Vēlreiz atkārtošos, tie nebūs desmit cilvēki, tie būs četri līdz seši labākie. Ja mēs jutīsim, ka esam kļūdījušies, tad laikam būs jābūt godīgam un jāpasaka, šķiramies kā draugi," skaidro treneris.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Soču olimpiskajās spēlēs Martins Dukurs otro reizi pēc kārtas kļuva par vicečempionu, bet viņa brālis Tomass izcīnīja ceturto vietu.


Написать комментарий